Belföld

Donáth Anna a Fidesz fasiszta tagozatának nevezte a Mi Hazánkat

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 18:20

A magukat szkítának tartók személyileg is kötődnek a Mi Hazánk Mozgalomhoz, írja a momentumos politikus.

„A rendőrség felszámolt egy viszonylag nagy méretű, fegyveres szélsőjobboldali csoportot. Hamar kiderült, hogy a magukat szkítának tartók nemcsak eszmeileg, hanem személyileg is kötődnek a parlamenti frakcióval rendelkező Mi Hazánk Mozgalomhoz, a Fidesz fasiszta tagozatához” – írja Donáth Anna friss Facebook-bejegyzésében.

 

A momentumos politikus így folytatja: „Ebben nincs meglepetés, hisz pontosan tudjuk, hogy a Mi Hazánk számos félkatonai szervezettel tart vagy tartott fenn szoros viszonyt, mint a Betyársereg vagy a Magyar Gárda utódszervezetei. Ez a szélsőjobboldali szubkultúra a felelős a cigánygyilkosságokért, a bőnyi rendőrgyilkosságért, a Budaházy-féle terrorcselekményekért és számos más, rasszista indíttatású bűncselekményért.”

Mint arról beszámoltunk, rendőrök és terrorelhárítók országszerte tíz helyen csaptak le a magát Szkíta Magyarországnak nevező szervezetre. A csoport fegyveres hatalomátvételre készült. A házkutatásokon több fegyvert, köztük AK 47-es gépkarabélyt is találtak, de lefoglaltak számítógépeket és hamis okmányokat is. Nyolc embert állítottak elő, közülük hármat vettek őrizetbe. Több idős gyanúsított is van, az egyik helyszínen vérnyomásméréssel zárult az akció. Akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak. 

Donáth szerint nemzetbiztonsági kérdéseket vet, hogy hogyan volt képes ez a csoport ilyen méretű szervezet felépítésére és fegyverek felhalmozására? 

Hol voltak a szolgálatok, mit csinált a rendőrség? Vajon hány ilyen szélsőjobboldali fegyveres csoport működik még az országban? És ha vannak ilyenek, azok milyen kapcsolatban vannak a Mi Hazánkkal?

– írja a Momentum politikusa.

Donáth szerint, bár lehet nevetni a szkítákon, de ez súlyos hiba. „És súlyos hiba az is, ahogy a közéletben a Mi Hazánk politikájának normalizálása történik. Pedig a jelenlegi információk alapján erős a gyanú, hogy a szélsőjobboldali párt és csatolt részei fenyegetést jelentenek a magyar polgárokra, az alkotmányos rendre és a közbiztonságra” – teszi hozzá.

Miközben a kormányzat törvényesen működő, baloldali civil szervezetekkel és médiumokkal szemben folytat jogi- és médiahadjáratot a szuverenitásvédelemre hivatkozva, az országban virágzik és szervezkedik a militáns szélsőjobb. Ebben pedig a kormányzatnak súlyos felelőssége van

– véli Donáth.

A szkíták ügyéről többet is megtudhat itt:

 

Nyitókép: RTL

#Belföld#donáth anna#mi hazánk mozgalom#fidesz#fasiszta#szkíták

Címlapról ajánljuk