Belföld

Amerikai nagykövet a csupasz lombkoronasétánynál, Jimmy tikosított aktája és a maszkos Frontember, akinek kiléte sokakat megbotránkoztatna

rtl.hurtl.hu

2024. január 27. 14:11

Továbbra sincs vége a huzavonanának Svédország NATO-csatlakozása körül. Bár a magyar kormány korábban többször megígérte, hogy Magyarország nem utolsóként fogja ratifikálni a svédek NATO-tagságát, végül mégis így alakult, a törökök ugyanis kedd este megszavazták azt. Közben az amerikai nagykövet is megnézte a hírhedt lombkoronasétányt, majd a korrupció fontosságára hívta fel a figyelmet. A Fókusznak maszkban és eltorzított hangon interjút adott a titokzatos „Frontember”, aki megalkotta a kamu Azahriah-Szoboszlai dalt, és rengetegen próbálják kitalálni, ki lehet ő. Hamarosan új vetélkedő indul az RTL-en Gundel Takács Gáborral: Az ugrásban ha a játékos rosszul válaszol, a mélybe zuhan. A hét legizgalmasabb videói közül válogattunk.

Hercehurca a svédek NATO-csatlakozása körül

A nyugati szövetség annyira erős, amennyit az egymással szembeni kötelezettségekből a felek betartanak – ezt mondta híradónknak David Pressman amerikai nagykövet arra reagálva, hogy a török parlament a magyart megelőzve napirendjére vette Svédország NATO-csatlakozásának kérdését.

 

A magyar kormány korábban többször megígérte, hogy Magyarország nem utolsóként fogja ratifikálni a svédek NATO-tagságát, végül mégis így alakult, a törökök ugyanis kedd este megszavazták.

 

Orbán Viktor kedden tárgyalni invitálta a svéd miniszterelnököt, aki elfogadta a magyar kormányfő meghívását. Közben Kövér László kijelentette, ő ellenzi Svédország NATO csatlakozását, az Országgyűlés elnöke úgy véli, hogy „nem vagyunk csicskásai senkinek”. 

 

David Pressman találkozása a hírhedt lombkoronasétánnyal

David Pressman amerikai nagykövet a héten megnézte a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétányt, amellyel kapcsolatban már az Állami Számvivőszék is nyomoz. Az építmény miatt Donáth Anna és Hadházy Ákos kezdeményezésére az OLAF, vagyis az Európai Unió csalás elleni hivatala is vizsgálatot indított.  A nagykövet a látogatás után azt mondta: fontos téma a korrupció.

 


300 milliárd forint uniós pénzt kap Budapest

Az elmúlt négy év lobbitevékenységének köszönhetően mostanra kirajzolódott, hogy a következő években nagyjából 300 milliárd forint értékben érkeznek európai uniós pénzek Budapestre – jelentette be Karácsony Gergely. A főpolgármester az RTL-lel azt közölte: ez egy ekkora városhoz nem feltétlenül méltó összeg, „de ha onnan indulunk, hogy ebből a magyar kormány leginkább nullát akart adni, akkor fontos eredmény”. A pénz több mint fele a közösségi közlekedés fejlesztésére érkezik, körülbelül 50 milliárdot a közterek klímatudatos átalakítására fordítanak, és több mint 30 milliárd forintot a szociális kohéziót erősítő, valamint árvíz- és vízvédelmi beruházásokra költenek.

Sóskúton sem kérnek az akkumulátorgyárból

Sóskúton sem akarják az akkumulátorfeldolgozó gyárat, amelyet korábban Alsózsolcán terveztek megnyitni – ez derült ki azon a lakossági fórumon, amelyet az LMP szervezett a témában. A meghallgatásra annyian eljöttek, hogy sokan csak a nyitott ablakon át, az épület mellett hallgatták a beszédeket. A polgármester és a szlovén cég vezetője azonban nem jelent meg.

„Csak a hitegetés és az ígérgetés” 

Körülbelül 200 kórházi dolgozó nem kapott bért és végkielégítést, miután tavaly decemberben felmondtak nekik Veszprémben és Ajkán – állítják az érintettek. Az egyik takarító szerint a veszprémi kórház betegségre hivatkozva késik a kifizetésekkel. Az RTL Híradónak nyilatkozó munkajogász szerint a kórházaknak a tartozáson kívül késedelmi kamatot is fizetniük kell a dolgozóknak. A veszprémi kórház azt közölte, február 5-ig elutalják a pénzt.

 

Füst a reptéren

Nézőnk küldött egy felvételt arról, hogy valami füstölt a budapesti reptéren, kiürítettek egy csarnokot. Mint később megtudtuk, a Sky Court nevű VIP Lounge területén üthetett ki a tűz, itt tapasztaltak füstöt, amely az indulási oldal egyik gyorsétterméből gomolygott.

Teljes inkognitóban adott interjút a „Frontember”

Azahriah és Szoboszlai Dominik klipje átlépte az egy milliós kattintást, miközben kiderült, hogy valójában egyiküknek sincs köze a műhöz. A Fókuszban maszkban, eltorzított hangon megszólal a titokzatos „Frontember”, aki mesterséges intelligencia segítségével készítette a slágert. A maszkos alkotó azt mondta, ha kiderülne, hogy kicsoda, az sokakat megbotránkoztatna.

Egy rejtélyes folt

A csütörtöki RTL Híradó 32. percében még semmi nem látszódott Erős Antónia ruháján, a 36. percben viszont már egy folt éktelenkedett ott. Mi történt a stúdióban? Erős Antónia elmesélte.

Két évig még titok marad

2026. január 2-ig biztosan titkosak maradnak a Zámbó Jimmy halálának körülményeit rejtő akták. Zámbó Árpi méltatlannak tartja, hogy még a boncolási jegyzőkönyvet sem látta testvére halála után. A titkosítás okáról egy fegyverszakértőt kérdezett a Fókusz. 

 

A valóság a francia demográfiai csoda mögött

Milyen az élet szülőként és kisgyerekként Franciaországban, ahol a legmagasabb a termékenységi ráta Európán belül, és újságcikkek sokasága dicsőíti a franciák gyereknevelési eredményeit? A titok egyik része alighanem a munka és a magánélet közötti egyensúly, aminek megteremtéséhez a szülők számos segítséget kapnak a francia államtól. Pálfi Rita újságíróként került ki Lyonba 2015 márciusában, majd két évvel később megszületett a kisfia, Hugó, aki idén már az iskolát kezdte. Arra kértük, meséljen a tapasztalatairól. Mint kiderült, egyedülálló anyaként is teljes életet tud élni. 

 

Kézen fogva

Kiderült az is, miért sétált kézen fogva Orbán Viktor és a Budapestre látogató vietnámi miniszterelnök. A jelenet a magyar kormány által közreadott felvételeken nem látszik, de a vietnámi kormány közvetítésében igen.

 

Gábor Zsazsáról nosztalgiáztunk

A Fókusz megtalálta a leghíresebb magyar, Gábor Zsazsa legközelebbi rokonát, Gábor Marcellt. A riportból kiderült, hogyan emlékszik Marcell szórakoztató amerikai nagynénjére, valamint Zsazsa özvegye, Frederich von Anhalt herceg is őszintén beszélt a legnehezebb együtt töltött időszakukról, amikor Zsazsa már ágyhoz kötött beteg volt. 


Cápák között

Pardo-Aroca Ricardo a csőd széléről hozta vissza cégét, a vállalkozó szoftverében pedig mind az öt Cápa meglátta a lehetőséget, és ajánlatot is tettek a vállalkozónak. Ricardo végül három befektetővel és 60 millió forinttal távozott a Cápák között stúdiójából. Ricardót többek között arról kérdeztük, hogy hol tart jelenleg az együttműködése a Cápákkal, hogy miért hagyta ott a tanári pályát, és azt is elárulta, hogy chilei származása miatt milyen nehézségekkel kellett szembenéznie gyerekkorában.


Újabb vállalkozók ugranak a Cápák közé, hogy félelmeiket és bizonytalanságukat háttérbe szorítva meggyőzzék a befektetőket arról, hogy az ő vállalkozásukba megéri befektetni. A Cápák között január 28-án folytatódik az RTL-en, ahol megismerhetjük a műsor eddigi legfiatalabb vállalkozójának történetét, akit már sokat bántottak.

Az ugrás

Gundel Takács Gáborral új kvízműsor indul az RTL-en. Öt játékos, öt méter magasan, ötmillió forintért küzd az RTL vadonatúj kvízműsorában, ahol mindenkinek egy célja van: hogy jó állításokat választva átjusson a híd túloldalára. Az út azonban közel sem egyszerű, hiszen több szintet kell megugraniuk a játékosoknak. 

A mi kis bakink

Időnként mindenkinek beleakad a nyelve a bonyolult, máskor az egészen egyszerű szavakba is. Ez történt A mi kis falunk színészeivel is. Csuja Imre például sosem mondana nemet egy szelet „hagymamára”.

 

Éden Hotel

Péntek este az Éden Hotel bezárta kapuit, de előtte még kiderült, hogy ki vagy kik vitték haza a húszmillió forintos fődíjat. Ez pedig leginkább a kiesett játékosok döntésén múlt. Még az utolsó rész is tartogatott meglepetéseket.

Az Éden Hotel Fináléjába Arni-Adri és Norbi-Fanni párosa került, akikre az utolsó hét kiesett játékos szavazott Miller Dávid jelenlétében. Több voks is váratlanul érte a döntősöket, de legvégül Adri és Arni küzdhetett meg a 20 millió forintos főnyereményért.

 

Zsófi az Éden Hotelből való távozása után mesélt a luxushotelben szerzett élményeiről, ahol több mélyponttal is szembe kellett néznie. „Nagyon sokszor ki voltam borulva, nagyon sokszor sírtam” – mesélte a lány, akinek Viktor kiesése, valamint Arni és Szani románca is nehéz pillanatokat okozott Mexikóban. Zsófit azonban kellemes meglepetések is érték az adásokat visszanézve, Lovi például hatalmasat nőtt a szemében. Zsófi emellett arról is mesélt, hogy komoly jellemfejlődésen ment keresztül a luxushotel falain belül, ennek ellenére a mai napig sem néz mindig boldogan a tükörbe.

 

#Belföld#david pressman#nagykövet#lombkoronasétány#frontember#Azahriah#dal#nato-csatlakozás#svédország#kövér lászló#ámokfutó#gábor zsazsa#Az ugrás#Cápák között#ma

Címlapról ajánljuk