Belföld

Ködös magyarázattal állt elő a letartóztatott szkíta: Azt vártuk, hogy a jogosan felállított nemzetközi fegyveres alakulatok bevonuljanak

rtl.hurtl.hu

2024. január 26. 19:02

A civilben iszapkezeléssel foglalkozó Kötő Gyula szerint a „Szkíta Nemzetőrségnek” a Kárpát-medencében már több mint egymillió tagja van.

Fegyveres hatalomátvételre készült egy magyarországi csoport – rendőrök és terrorelhárítók mentek értük kedd hajnalban. Országszerte tíz helyen csaptak le a magát Szkíta Magyarországnak nevező szervezetre. A házkutatásokon több fegyvert, köztük AK 47-es gépkarabélyt is találtak, de lefoglaltak számítógépeket és hamis okmányokat is. Nyolc embert állítottak elő, közülük hármat vettek őrizetbe:


Azóta kiderült, hogy az egyik letartóztatott szkíta az 53 éves, mezőkeresztúri Kötő Gyula, a Mi Hazánk Mozgalom volt nagykanizsai elnöke. Kötő Gyula 2022 tavaszán még a Mi Hazánk Mozgalom nagykanizsai elnökeként nyilatkozott a helyi sajtóban.

Most pedig a Blikknek szólalt meg a Zalaegerszegi Járásbíróság folyosóján Kötő Gyula, aki a nyilvánosságra került videójukban a „Szkíta Magyarország” csoport nevében arról is szónokolt: „megindították a nemzeti katonai csapatok felfegyverzését, mind a volt, mind a jelenlegi kormánytagokat pedig le fogják tartóztatni.” A lapnak azt mondta: a novemberi felvétel után kapott egy fülest arról, hogy nyomoznak az ügyben. Meghallgatásra számított, nem a TEK akciójára.

Félreértés történt, mi senkit nem szólítottunk fel fegyveres felkelésre vagy támadásra, nem akartunk bántani senkit! Azt vártuk, hogy a jogosan felállított nemzetközi fegyveres alakulatok bevonuljanak. Szerintem a politikusok ijedhettek meg túlzottan a dologtól

– állt elő magyarázatával. Azt mondta: fegyvert nála nem találtak, csak a 88 éves Sanyi bácsinál, aki korábban kormányzónak választotta meg magát. Arról is beszélt, hogy a „Szkíta Nemzetőrségnek” a Kárpát-medencében már több mint egymillió tagja van.

Szent István óta van egy óriási félrevezetés: azóta vannak ezek az államformák, amivel minket kifosztanak. Ennek véget vetve vissza akarjuk állítani a régi Szkítiát 

– mesélte Kötő Gyula, aki a hétköznapokon iszapkezeléssel foglalkozik.

Nyitókép: TEK

#Belföld#szkíta magyarország#szkíta#mi hazánk#kötő gyula#konteó

Címlapról ajánljuk