Belföld

Összeült az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs – ez derült ki

rtl.hurtl.hu

2024. január 26. 13:43

Idén először ülésezett az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs.

Először ült össze idén az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs, jelentette be a Facebookon az Energiaügyi Minisztérium. Közleményükben azt írták: „A testület általános helyzetképet kapott a nemzetközi és hazai energiapiaci folyamatokról. Az elhangzottak szerint az európai és magyarországi gáztárolók még mindig magas töltöttségének köszönhetően erre a télre ellátásbiztonsági kockázat nem látható. A magyar családok Európa legalacsonyabb gáz- és áramárait fizetve fűthetik és világíthatják be otthonaikat”.

Hozzátették: „az energiaügyi tárca vezetői a Napenergia Plusz Program előrehaladásáról is tájékoztatták az Operatív Törzset. A zöldenergia termelését és tárolását ösztönző pályázatra már több mint 24 ezer előregisztráció érkezett be”.

Az RTL Híradó akkor számolt be az operatív törzsről, amikor 2022 novemberében a testület napirendre vette. a hatósági áras palackok ügyét. Ekkor arról tudósítottunk: a hatósági áras pb-gázpalack csak elvben létezik, a gyártók ugyanis átváltottak egy másik kiszerelésre. Ez a probléma 800 ezer, zömében hátrányos helyzetű háztartást érint.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#operatív törzs#energiaválság#rezsi#ülés#zöldenergia

Címlapról ajánljuk