Belföld

Több próbálkozás ellenére sem tudott leszállni Debrecenben a Lufthansa egyik járata

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 8:32

Szerda délelőtt érkezett Münchenből Debrecenbe a Lufthansa egyik gépe, de a ködös idő miatt többszöri sikertelen próbálkozás után sem sikerült leszállnia. Végül a repülőgépet Budapestre irányították át.

Szerdán 9 óra 20 perckor kellett volna landolnia a Lufthansa LH1686-os, menetrend szerinti müncheni járatának a debreceni reptéren, írta meg haon.hu. Azonban a ködös időjárás miatt nem sikerült a landolás, ezért átstartolás mellett döntött az irányítás, majd néhány kör megtétele után végül úgy döntöttek, Budapestre irányítják a repülőt. Ott végül sikeresen landolt.

Az átstartolásra azért volt szükség, mert a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren nincsenek olyan műszerek, amelyek a rossz látási viszonyok közt megteremtenék a biztonságos leszállás feltételeit. Márpedig szerdán rendkívül ködös volt az idő ott.Király Tamás, a repülőtér ügyvezetője így nyilatkozott a problémával kapcsolatban:

Nem titok, hogy a ködös napok kihívást tudnak számunkra jelenteni. Szerencsére az elmúlt időszakban viszonylag kevés olyan járatról tudok beszámolni, ami nem tudott leszállni vagy elindulni innen a repülőtérről. De ez egy ismert probléma számunkra, amit szeretnénk megoldani.

Továbbá kiemelte azt is, hogy terveik között szerepel az új műszeres leszállító rendszer telepítése, ami biztosítja majd, hogy Debrecen bármilyen időjárási körülmények között megközelíthető legyen.

Ajánló: Elképesztő videó: úgy pattognak a repülők a reptéren, mintha labdák lennének

Nyitókép: Pexels

#Belföld#repülőtér#repülőgép#budapest#debrecen#debreceni repülőtér#Időjárás

Címlapról ajánljuk