Belföld

A jéghideg sem számított: Gyulán 200 diákot vezényeltek ki Novák Katalinhoz

rtl.hurtl.hu

2024. január 24. 15:19

A diákok végignézhették, ahogy Novák Katalin megtekint egy őrségváltást, majd az elnöki sólyomröptetés és szelfizés után mehettek tanulni.

Kétszáz diákot vezényeltek ki a tanáraikkal együtt Gyulán a fagypont közeli hőmérsékletbe, hogy láthassák Novák Katalint, aki Békés megyében van három napos protokollátogatáson – írja a Népszava.

Arról már a Magyar Narancs számolt be, hogy a szervezők nem bízták a véletlenre, hogy nagy tömeg várja Novákot Gyulán. Görgényi Ernő fideszes polgármester körlevélben tájékoztatta az államfői látogatásról az iskolákat. Miután a cikkük megjelent, a helyi lapban azt írták, hogy Görgényi meghívása után az iskolák saját szervezésben éltek a meghívással, vagyis önállóan döntöttek róla.

A Népszava munkatársa több diákkal is beszélt, ők azt mondták, az iskola döntött arról, hogy nekik kötelező lesz a részvétel. Mindenesetre a kétszáz fiatal a tanáraikkal együtt jelen volt, zömük 20-30 percet várakozott a hidegben, amikor Novák Katalin kis késéssel, a városvezetők és a helyi média kíséretében megérkezett a térre.

Kivittek a fagyba Gyulán 200 diákot, hogy Novák Katalin biodíszletei legyenek
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A gyerekek megnézhettek a vár előtt egy őrségváltást, zászlófelvonást, majd azt is, ahogy a köztársasági elnök megröptetett egy sólymot. Ezután jöhetett a szelfi Novák Katalinnal program, amin a lap szerint kiválasztott tanárok és a diákok vehettek részt. Utána beszédet nem mondott Novák – amin az ott levők meg is lepődtek – a diákok elmehettek az iskolájukba.

Szerda délután az MTI már arról írt, hogy a várban munkahelyteremtésről, az összeköttetésekről, a kitörési lehetőségekről és a szükséges fejlesztésekről tanácskozott a köztársasági elnök.

A reggeli programról azt írták, hogy "Novák Katalin szerdán reggel a gyulai vár előtt ünnepélyes zászlófelvonáson vett részt, és találkozott Czene Ferenc helyi solymásszal, reptetett sólymot, majd fényképezkedett a tiszteletére a vár előtti térre kilátogató helyiekkel".


Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

#Belföld#novák katalin#gyula#gyulai vár#látogatás#békés megye#solymászás#iskola#gyerek#diák

Címlapról ajánljuk