Belföld

100 km/óránál mobilozott a Volánbusz sofőrje, és megmutattuk, mi történik, ha egy apáca szerelmes lesz

rtl.hurtl.hu

2024. január 20. 15:01

Hiába mondták neki az utasok, hogy hagyja abba, tovább mobilozott – mondta a szemtanú, aki le is videózta, ahogy a Volánbusz-sofőr a mobiltelefonján görgeti a közösségi médiát 100 km/órás sebességnél. Összeomlott az új állami napelemes pályázat előregisztrációs oldala, és tovább drágult a benzin. Számonkérték az európai parlamenti képviselők Ursula von der Leyent Orbán Viktor miatt, és van, aki a magyar miniszterelnök szavazati jogát is korlátozná. Megmutattuk, hogyan élnek a modern apácák, és interjút adott Fodor Zsóka, mindenki Magdi anyusa. Vita robbant ki a Cápák között stúdiójában, az Éden Hotel játékosai pedig még közelebb kerültek egymáshoz. Összegyűjtöttük a hét legfontosabb videóit. 

Pomázról 40 kilométert kell utazniuk a szülőknek, ha éjjel orvoshoz akarják vinni a gyereküket – ez is a következménye annak, hogy Pest megyében is megújul az orvosi ügyeleti rendszer. A több mint 50 ügyeleti pontból csak 11 marad, gyermek háziorvosi ügyelet pedig mindössze három városban lesz. 


Nem indult zökkenőmentesen az akár ötmillió forint ingyenpénzt hozó új állami napelemes pályázat előregisztrációja hétfőn. Az ügyfélkapu nem bírta a terhelést, órákon át nem lehetett belépni a weboldalra. Az Energiaügyi Minisztérium azt írta: nem az előregisztráció sorrendje a döntő az elbíráláskor. 


De mint a Híradó bemutatta, még az előző napelemes pályázatnak is csak a harmadát fizette ki a kormány. A napelemes cégek azóta is hiába várják a pénzüket, többen csődbe is mentek emiatt.


Jelentősen drágult a üzemanyag: hétfőn 21 forinttal, két hete pedig hússzal drágult a benzin és a gázolaj literje, miután a kormány az indokolt szint majdnem kétszeresével emelte az adót. Ez egy átlagutósnak negyvenezer forint pluszkiadást jelent. A magyarok a románoknál, a lengyeleknél és a bolgároknál is több terhet fizetnek, ha tankolnak.

Brüsszel

Számonkérték az európai parlamenti képviselők Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét Orbán Viktor miatt: szerintük a bizottság pénzzel szerelte le a magyar miniszterelnököt az ukrán csatlakozás ügyében, ezért perre mennének. Egyes képviselők Orbán Viktor szavazati jogát is korlátoznák. Közben Robert Fico szlovák kormányfő Budapesten megígérte Orbánnak, hogy meg fogja védeni az ilyen támadásoktól.

Mobilozó sofőr

Egy nézőnktől kaptunk a héten felvételt arról, ahogy a Volánbusz sofőrje 100 km/órás sebességnél mobilozik a Pécsről Budapestre tartó járaton. A szemtanú azt mondta, arra lett figyelmes, hogy rázkódik a busz, mert a sofőr nem tudja egyenesben tartani a járművet. 


A videót készítő szemtanú azt mondta, hiába kérték az utasok, a sofőr nem hagyta abba a mobilozást.


A Volánbusz vizsgálatot indított az ügyben. Portálunknak azt írták: „Társaságunk mélyen elítéli a videóban látható, utasokat veszélyeztető cselekedetet, az eset kapcsán azonnal belső vizsgálatot indítottunk.”

Hullott a törmelék az összetartozás hídjáról

Deszkák zuhantak az épülő Nemzeti Összetartozás Hídjáról egy családi házra Sátoraljaújhelyen. A 80 méteres magasságban épülő függőhíd építkezéséről leeső törmelék komoly károkat okozott, de senki nem sérült meg. A 4 milliárd forintból készülő átkelőt a viharos szél bontotta meg. „Tönkrement az egész életünk” – mondták Baloghék Híradónknak. 

Gyász 

71 éves korában meghalt Ónodi György producer, rendező, író, a Heti Hetes egykori főszerkesztője – közölte az RTL Híradó múlt szombaton. Gálvölgyi Jánossal 30 éves barátság fűzte őket össze, a színművész rendkívüli embernek tartotta.

Életutak

Az elmúlt hét egyik legnépszerűbb videója volt, amelyben bemutattuk, hogyan élnek a modern apácák. Krisztina nővértől tudhattuk meg, hogyan telnek a mindennapok a Szent Ferenc Kisnővérei miskolci házában. De hogyan lesz valakiből apáca? És mi történik, ha egy apáca szerelembe esik? A Fókusz riportjából ez is kiderül.


„Azt éreztem, hogy eldobhatók vagyunk” – megszólalt a Reggeliben Kovács Noel Ágoston balett-táncos, aki a nyilvánosság előtt mondott fel az Operaházban. Hat év után döntött így.


Fodor Zsóka pedig 81 éves korában döntött úgy, hogy visszatér az RTL képernyőjére, …a szomszéd tehene című napi sorozatban. Mindenki Magdi anyusa gyerekkoráról, férjeiről mesélt, és a teljes nevét is elárulta az rtl.hu-nak adott interjúban, amelyből az is kiderül, hogy nézett ki a színésznő fiatalon. 


„A legfárasztóbb dolog, ami létezik, az az evés” – mondta az ALS-sel küzdő Szalai Dezső vállalkozó a Fókusznak. Tavaly márciusban kapta meg a végzetes diagnózist, ami őt megnyugtatta. A világéletében aktívan élő Szalai Dezső nem aggódik a végső stádiumtól sem, amikor már képtelen lesz mozogni, és egyelőre nem tudja elképzelni, hogy olyan állapotba jusson, ahol az eutanáziát szeretné.

Vita a Cápák között

Óriási vita robbant ki a Cápák között legutóbbi adásában. Gecse Márton AI-Robotics vállalkozásából három Cápa is szeretett volna nagyobb részt harapni, Moldován András szerint viszont alpári volt Orbók Ilona üzleti ajánlata.


Gecse Márton pedig csak a Cápák között adásából értesült, hogy mekkora vita robbant ki miatta a stúdióban. „Inkább rajtam veszekedjenek, mint velem” – jegyezte meg utólag a vállalkozó az rtl.hu-nak adott interjúban. Azt is elárulta, mit szól ahhoz, hogy Moldován András alpárinak tartotta Orbók Ilona befektetési ajánlatát. 

Éden Hotel

Forró pillanatok az Éden Hotelben. Videón, ahogy Arni és Adri engedtek a vágyaiknak a jakuzziban. 


Kendy és Jázmin is közelebb került egymáshoz, másnap pedig a srác büszkén mesélte a többieknek, hogy mi is történt pontosan a takaró alatt. 


„Csenge óta nem volt olyan, aki megölelt, aki átkarolt, aki egy puszit adott. Nagyon jó, hogy jött Adri ilyen szempontból” – ezt már Balázs mondta, aki Adrival egy ágyban, „tipitapival” töltötte az éjszakát.

 

#Belföld#a hét videói#ma#európai parlament#európai unió#apácák#volánbusz#háziorvos#mentők#napelem#pályázat#apáca#fodor zsóka#Cápák között#vita#Éden Hotel

Címlapról ajánljuk