Belföld

Templomölelésre vitte a fideszes képviselő az általános iskolásokat Székesfehérváron

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 21:06

Már tavaly is elvitték a gyerekeket templomot ölelni.

Székesfehérvár felsővárosi városrészének és az ott álló fogadalmi templomnak január 20-án van a búcsúnapja. Egy nappal korábban, 19-én Földi Zoltán, a városrészben lévő állami fenntartású Felsővárosi Általános Iskola igazgatója – aki 2010 óta a Fidesz helyi önkormányzati képviselője is – templomölelésre vitte az iskola tanulóit, írta meg a 444.hu.

Földi Zoltán a Facebookon úgy fogalmazott, hogy mivel szombatra esik a búcsúnap, „a gyerekek ma vannak iskolában, értelemszerűen ma jövünk el, és ma öleljük meg a templomot”. A videóban arról is beszélt, hogy fel kell eleveníteni, hogy honnan jöttünk, honnan származunk, őseink miért és milyen fogadalmakat tettek, ezt el kell ültetni és szépen gyomlálgatni kell „a mai gyermekeinkben, a mai utókorban, a mai fiatalságban”. A lap szerint már tavaly is elvitték az iskolásokat templomot ölelni.

A város honlapja szerint „az esemény célja évről évre megmutatni a helyi gyerekeknek, hogy Székesfehérvár monumentális épülete milyen értéket képviselt a múltban és mit ad a mai kor emberének.”

Nyitókép: Földi Zoltán / Facebook

#Belföld#székesfehérvár#templomölelés#fidesz#iskola

Címlapról ajánljuk