Belföld

Gimnáziumban kampányolt a fideszes Dézsi Csaba András az egyik polgármesterjelölt szerint

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 14:09

Pintér Bence győri polgármesterjelölt bejelentést tesz az oktatási jogok biztosánál.

Bejelentést tesz az oktatási jogok biztosánál Pintér Bence győri polgármesterjelölt, amiért szerinte iskolában kampányolt Dézsi Csaba András, a város fideszes polgármestere – közölte pénteken a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltje Facebook-oldalán.

A politikus szerint a városvezető a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban kampányolt. Az eseményen Dézsi az orvosi munkájáról és papagájairól is beszélt, hogy „ne tűnjön azonnal pártpolitikai kampánynak”, fő mondanivalójaként azonban Pintér szerint

választási ellenfeleit szidta a választókorú középiskolások előtt.

Pintér úgy tudja, az eseményen kötelező volt a részvétel, és két végzős, tehát júniusig jó eséllyel választókorba lépő diákokból álló osztályok voltak jelen. A posztban hozzátette, hogy a polgármester további ilyen előadásokat tervez más oktatási intézményekben is, de tudomása szerint ezekről nem értesítik a szülőket.

Dézsi Csaba András is beszámolt saját Facebook-oldalán a „Beszélgess a Polgármesterrel” című programról, melynek keretein belül ellátogatott az iskolába. „Örülök neki, hogy a fiatalok érdeklődnek a társadalmi kérdések, és ami a legfontosabb, Győr város sorsa és jövője iránt” – értékelte az eseményt a fideszes politikus.

Nyitókép: Dr. Dézsi Csaba András / Facebook

#Belföld#dézsi csaba andrás#győr#fideszes polgármester#pintér bence#polgármesterjelölt#iskola#gimnázium#kampány

Címlapról ajánljuk