Belföld

„Schadl úr imádta az autókat és Nutellát”

rtl.hurtl.hu

2024. január 16. 12:03

Ezekre költötte a pénzét, állítja a végrehajtói kar volt elnökének közeli bizalmasa.

A Blikk számolt be róla, hogy folytatódott a Schadl György és Völner Pál nevével összefüggő korrupciós botrány büntetőpere, ahol végrehajtói kar korábbi elnökét és az egykori igazságügyi államtitkárt vesztegetés vádjával állították bíróság elé.

Sz. Kálmánnak, Schadl egykori bizalmasának, aki közel tíz évig dolgozott Schadl budaörsi végrehajtói irodájában, volt rálátása Schadl és Völner Pál találkozóira. A tanúként meghallgatott Sz. Kálmán elmondta, hogy volt kulcsa Schadl lakásához is, ahová rendszeresen feljárt, ha valamilyen ügyet kellett intéznie.

A vallomásában megerősítette, hogy kezelte Schadl bankkártyáját és pénzt vett le privát számlájáról is. A tanú azt állította, hogy a V. P. monogramot, ami a vád szerint Völner Pálnak szánt összegeket jelölte, saját nyilvántartásába is beírta.

Sz. Kálmán tagadta, hogy bármikor pénzt vitt volna Völner Pálnak, és azt mondta, hogy soha nem vette észre, hogy Schadl gyanús dolgokról beszélne telefonbeszélgetéseiben. A tanú hangsúlyozta, hogy Schadl szerette az autókat és a Nutellát, javarészt ezekre költötte a pénzét.

A per során megszokott kommandós kíséret ezúttal elmaradt, Schadl és társai bilincs nélkül érkeztek a tárgyalásra. A tanúvallomások további részletei arról szóltak, hogyan működött a korrupciós hálózat.

A Schadl-üggyel korábban az RTL Híradója is foglalkozott:

Mi is az a Schadl-Völner-ügy

A vád szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke korrupciós láncolatot hozott létre annak érdekében, hogy a hozzá közel állók szerezzék meg a végrehajtói irodák működtetéséhez szükséges engedélyt. Schadl György ezért cserébe a bevétel egy részét vagy teljes egészét kérte, összesen pedig több mint 900 millió forintot szerzett jogtalanul – állítja az ügyészség, amely szerint ezt a folyamatot Völner Pál igazságügyi államtitkárként segítette a minisztériumból. A kinevezéseket ugyan többnyire nem ő írta alá, hanem Vízkelety Mariann, a tárca egy másik államtitkára, de az ügyészség szerint Schadl György akaratának megfelelően befolyásolta, hogy kit nevezzenek ki végrehajtóknak. Vízkelety Mariann nem jelenik meg gyanúsítottként az ügyben, egészségi állapota miatt egyelőre az is kérdéses, hogy ki tudják-e hallgatni.

Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#völner pál#nutella#autó#pénz#végrehajtói kar

Címlapról ajánljuk