Belföld

Kunhalmi Ágnes: Meg lehetne verni Orbán Viktort, ha azt csinálnánk, amit az MSZP mond

rtl.hurtl.hu

2024. január 16. 6:00

Ezt mondta a Blikknek az MSZP társelnöke, aki arról is mesélt, hogy korábban színésznő akart lenni.

Az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes a Blikk stúdiójában beszélt Orbán Viktor leváltásának lehetőségéről, fiatalkori színésznői ambícióiról és pártja nehézkes helyzetéről. A politikus elárulta, hogy fiatalkorában színésznőnek készült, de az évek során érdeklődése átalakult, és végül újságíró szakon és politológián tanult. Kunhalmi beszélt arról is, hogy mikor sírt utoljára politikai okokból: nem nehéz kitalálni, hogy a 2022-es választási eredményhirdetés után.

A beszélgetés során kitért arra, hogy az ellenzéki együttműködést az hátráltatta, hogy az egyéni pártérdekek előtérbe kerültek, ez pedig akadályozta az Orbán elleni egységes fellépést.

A politikus aggódik amiatt, hogy sokan nem mernek véleményt nyilvánítani, mert félnek, hogy annak következménye lesz. Sokan azzal keresik meg, hogy a gyerekeik kénytelenek külföldre költözni, mert nem látnak itthon esélyt a változásra. Kunhalmi úgy látja, hogy a kormány az elszegényedtt vidéken függőségi állapotokat épített ki.

Meg lehetne verni Orbánt, ha azt csinálnánk, amit az MSZP mond. Ez nem demokrácia, itt nem lehet versenyezni, az együttműködés egy autoriter rendszerben elengedhetetlen

– tette hozzá a párt társelnöke, aki az MSZP kapcsán elmondta, hogy bár a párt követett el hibákat, de mindig demokratikus párt maradt, és még most is az.

Nyitókép: Híradó

#Belföld#kunhalmi ágnes#mszp#interjú#politika#blikk

Címlapról ajánljuk