Belföld

A börtönben mintadiák lett, az OKTV-n az első tízbe került az iskolai lövöldözést tervező gimnazista

rtl.hurtl.hu

2024. január 15. 6:10

Levente állítólag ma már elítéli az erőszak minden formáját. Eleinte összeomlott, de nevelőinek köszönhetően összeszedte magát – mondta az anyja.

Az édesanyja és az ügyvédje szerint az iskolai lövöldözést tervező miskolci diák, B. Levente nagyon megváltozott a börtönben, a 18 éves fiatal egész nap tanul, az OKTV-n természettudományokból az első tízben végzett, angolból pedig már a speciális, szakmai szövegeket tanulmányozza, írja a Blikk.

Mint arról beszámoltunk, az akkor 17 éves miskolci fiú a gyanú szerint volt általános iskolájában tervezett mészárlást. A fiatalkorú Leventét a TEK kommandósai fogták el, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását. A Nemzeti Nyomozó Irodának külföldről jelezték, hogy egy közösségi oldalon bűncselekményre utaló bejegyzéseket találtak, a gyanúsítottat 24 órán belül elfogták a terrorelhárítás kommandósai. 

A Blikk információi szerint Levente nagyon bízott benne, hogy az ünnepekre hazamehet, ám a döntéshozók úgy látták jónak, ha továbbra is letartóztatásban marad. Legközelebb márciusban mérlegelik, hogy ügye további alakulását esetleg már a saját szobájából várhassa.

„Amióta lecsukták Leventét, mindketten nagyon komoly lelki folyamatokon mentünk keresztül. 

Az elején teljesen összeomlott a fiam, még öngyilkossággal is megpróbálkozott. Aztán a nevelőknek is köszönhetően szép lassan összeszedte magát. 

Ma már teljesen más a gondolkodása, mint azelőtt. Elítéli az erőszak minden formáját. Legnagyobb vágya, hogy a – hozzá hasonlóan – beteg gondolatokat dédelgető emberek gyógyulásában segítsen, hiszen ő pontosan tudja, min mennek keresztül, mire eljutnak a végső döntésig. Szerencsére őt ma már csak ez és a tanulás érdekli, komoly tervei vannak, hogy milyen egyetemre szeretne menne, ha kikerül a rácsok mögül” – mondta a lapnak Levente édesanyja.

Az asszony hozzátette: „Ez a történet nem csak róla szól. Nekem is komoly szerepem van a fiam viselkedésének alakulásában. 

Sok mindent nem csináltam jól, pont a legérzékenyebb időszakban, a kamaszkorban nem megértéssel, hanem értetlenséggel, sokszor haraggal fordultam felé. 

Mint arról beszámoltunk, Levente a Discordon teljes nyíltsággal írt arról, hogy miként lövi majd le volt általános iskolájának diákjait.  A végén már oda jutott, hogy az édesanyja életét is elveszi, a lakásukat felgyújtja, elsétál a 15 percre lévő sulihoz, ahol mindenkit lelő, de előtte a diákoknak szopogatniuk kell a fegyver csövét.

 A csoportba rendőrök is beépültek, így amikor olvasták, mire készül, azonnal léptek. A Híradó is bemutatta a Levente elfogásáról készült felvételt:


Nyitókép: TEK

#Belföld#iskolai lövöldözés#b. levente#börtön#miskolc#discord#tek

Címlapról ajánljuk