Belföld

Problémát talált az M1-gyel a kiegyensúlyozott tájékoztatásért felelős hatóság: túl hangosak a reklámok

rtl.hurtl.hu

2024. január 11. 17:41

A médiatanács több rádiót is elmarasztalt mellettük, volt, hogy harmincezer forintos büntetést is kiróttak.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megállapította, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. az M1 csatornán a 2023. július-augusztus-szeptemberi időszakban négy alkalommal is megsértette a médiatörvénynek a reklámok hangerejére vonatkozó rendelkezését, ezért a médiaszolgáltatót figyelmeztette és arra kötelezte, hogy tegyen eleget a jogszerű magatartás követelményének és tartózkodjék a jövőbeni jogsértésektől, írták közleményükben.

Emlékeztettek rá: a médiatörvény szerint a lineáris médiaszolgáltatásban közzétett reklám vagy műsorelőzetes átlagos hangereje nem lehet nagyobb, mint a környező műsorszámoké.

A testület az ülésén több médiaszolgáltató működését is vizsgálta. Elmarasztalta az Echo Penisola Kft. által üzemeltetett Rádió 1 Part nevű helyi kereskedelmi rádiót, amely Siófokon a 92,6 MHz-en és Fonyód körzetében pedig a 101,3 MHz-en fogható, mivel az tavaly október 2. és 8. között több ponton is megsértette a vállalt műsorstruktúrára vonatkozó szerződési kötelezettségét. Emiatt a Médiatanács 30 ezer forint bírságot rótt ki a médiaszolgáltatóra és a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére is kötelezte.

A közleményben azt is leírták: a közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztéseit lehetővé tevő pályázatok sorsáról döntött a Médiatanács, és összesen több mint 14 millió forintot ítélt meg a nyerteseknek.

Nyitókép: M1

#Belföld#m1#közmédia#tájékoztatás#nmhh#reklám#hangos#médiatanács

Címlapról ajánljuk