Belföld

Jó hír érkezett a nyelvvizsgázóknak

rtl.hurtl.hu

2024. január 8. 11:27

2024. január 1-jétől tovább emelkedett az első sikeres nyelvvizsga, illetve első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához nyújtott támogatás, az érintettek akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek.

2024. január 1-jétől tovább emelkedett az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához nyújtott támogatás, így az érintettek akár 66 700 forintot is visszaigényelhetnek a vizsgadíjból – közölte Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a támogatást azok a 35 év alatti fiatalok igényelhetik, akik sikeresen teljesítették első középfokú (B2) vagy felsőfokú (C1, C2) általános vagy szaknyelvi nyelvvizsgájukat, illetve első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsgájukat. A költségeket ebben az esetben 

az állam utólag megtéríti a minimálbér 25 százalékának mértékéig, ami 2024-ben immáron 66 700 forint az eddigi 58 000 forint helyett.

Az összeg a nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától számított 1 éven belül igényelhető a Magyar Államkincstárnál. A nyelvvizsga-támogatással azok a fiatalok is élhetnek, akik már rendelkeznek nyelvvizsgával, ám annak egy magasabb fokozatát szeretnék megszerezni, vagy egy új nyelvből tennének vizsgát. 

A támogatást 2018. január 1-je óta már több mint 171 ezer nyelvvizsgázó igényelte, összesen több mint 5,8 milliárd forint értékben.

Nyitókép: Államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványok. Fotó: Faludi Imre / MTVA / Bizományosi

 

#Belföld#nyelvvizsga#támogatás#kulturális és innovációs minisztérium#nyelvtanulás#emelt szintű érettségi

Címlapról ajánljuk