Belföld

Lázár: 2026-ban nem indulok egyéniben a választáson

rtl.hurtl.hu

2024. január 7. 21:10

A fideszes politikus szerint Hódmezővásárhelyen teljes sorcserére van szükség, ezért nem indul két év múlva az egyéni választókerületében.

Hat országgyűlési ciklus, azaz közel negyedszázadnyi képviselőség után, 2026-ban nem indulok újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben – közölte Lázár János a Facebook-oldalán.

Az építési és közlekedési miniszter azt is közölte, hogy ugyan a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem lesz, de politikus marad: „a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra”.


Lázár azzal magyarázta a döntést, hogy teljes sorcserére van szükség Hódmezővásárhelyen, 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. „Ennek a megújulásnak én elősegítője, nem pedig akadálya leszek” – tette hozzá. A fideszes képviselő úgy látja, hogy a városban gyökeres változásra van szükség.

„Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő – majd a választók eldöntik” – írta.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

#Belföld#lázár jános#választás#2026#hódmezővásárhely#egyéni képviselő#mandátum

Címlapról ajánljuk