Belföld

Megint elölről kell kezdeni a volt fideszes képviselő, Simonka György büntetőperét

rtl.hurtl.hu

2024. január 2. 8:17

Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolják.

 

Februárban ismét teljesen elölről kell kezdeni Simonka György volt fideszes országgyűlési képviselő büntetőperét a Fővárosi Törvényszéken. A négy éve kezdődött per már másodjára indul újra a nulláról, írja a narancs.hu.

Mint arról beszámoltunk, 2022 októberében egyszer már újrakezdték Simonka György perét. A tárgyalást addig vezető bíró a Kúria büntetőbírájaként folytatta pályafutását, ezért új bírót jelöltek ki a tanács élére, neki azonban el kellett mélyednie az ügy részleteiben. Simonkát bűnszervezetben különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. 

A 2022 őszén teljesen elölről indult büntetőper az addig történtek újbóli felolvasásával folyt tovább, de már ősz eleje, azaz hónapok óta szünetel a tárgyalás, írja a narancs.hu.

Mint írják, időközben a büntetőtanács összetételében újabb változás következett be, ezúttal a tanács egyik tagját kellett pótolni. Ez pedig ugyanazt jelenti, mint az előző esetben: teljesen elölről kell kezdeni a bírósági szakban az eljárást. 

A tervek szerint 2024 februárban így másodjára is teljesen elölről a büntetőper.


Nyitókép: RTL

#Belföld#simonka györgy#per#fidesz#költségvetési csalás#bűnszervezet

Címlapról ajánljuk