Belföld

Nyomoznak Orbán Viktor angol nyelvű honlapja miatt Hadházy szerint

rtl.hurtl.hu

2023. december 27. 8:45

A független Hadházy Ákos karácsonyi meglepetésnek nevezte a nyomozás elrendelését Orbán Viktor angol nyelvű honlapja miatt. A kerületi ügyészség indoklása szerint a rendőrségnek nyomoznia kell, másképp nem tudja meg, hogy történt-e bűncselekmény.

Egy hónapja a Híradó is beszámolt róla: az, hogy valamit piaci alapon olcsóbban is meg lehetne csinálni annál, amennyit a kormány fizet érte, nem veti fel a bűncselekmény gyanúját. Ezzel az indoklással zárta le a rendőrség azt a nyomozást, amelyet Orbán Viktor angol nyelvű honlapjának ügyében indítottak. A feljelentő Hadházy Ákos szerint az elutasításnál csak az indoklás az elképesztőbb. Szerinte semmi nem veti fel jobban a hűtlen kezelés és a lopás gyanúját, minthogy az állam sokkal drágábban vesz szolgáltatást a piacinál. A teljes riportot a lenti videóban nézheti meg. 


Az ügy azonban most váratlan fordulatot vett. Hadházy Ákos ugyanis szerdán arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a budapesti IX. kerületi ügyészség mégis elrendelte a nyomozást a miniszterelnök angol nyelvű honlapja, a primeminister.hu ügyében.

A feljelentést azért tettem, mert egyrészt a 75 milliós (!) ár egészen pofátlanul túlárazott, másrészt a honlap csak 13 hónapon keresztül (a 22-es választás másnapjáig) működgetett, pedig 22 hónapig kellett volna

– írta az előzményekről a független országgyűlési képviselő. Az indoklás szerint azért kell mégis nyomozni, mert a rendőrség azután utasította el Hadházy feljelentését, hogy érdemben nem vizsgálta azt meg.

A feljelentő az általa bemutatott számításokra és az azok alapjául hivatkozott adatokra alapította a feljelentés tárgyát képező szerződés túlárazottságát, azonban a nyomozó hatóság a határozataiban ezen állítások, számítások cáfolatát nem adta, azok tekintetében ellentmondó adatokra nem hivatkozott, a feljelentésben foglaltak ellenőrzése érdekében semmilyen eljárási cselekményt nem foganatosított

– írta az ügyész, aki szerint csak akkor lehet kizárni a bűncselekmény gyanúját, ha a rendőrség nyomoz.


Nyitókép: Mónus Márton / Reuters

#Belföld#orbán viktor#honlap#hadházy ákos#ügyészség#feljelentés

Címlapról ajánljuk