Belföld

Ukrajna megtámadása miatt engedélyt adott a kormány Szeged utolsó nagyobb erdejének kivágására

rtl.hurtl.hu

2023. december 24. 15:42

A Szeged-Csanádi Egyházmegye akar iskolát építeni az erdő területén, a kormány erre adta áldását felülbírálva a város döntését.

Az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel módosítja a kormány a szabályokat, és engedélyezi a Szeged-Csanádi Egyházmegye iskolaépítéséhez a fakivágást a beruházás megvalósításához szükséges mértékig – ezzel a szövegű rendelettel adta fel az utolsó kenetet Orbán Viktor miniszterelnök Szeged egyik utolsó nagyobb méretű egybefüggő erdejének.

A Telex cikke szerint a területet a szegedi önkormányzat a decemberi közgyűlésen azzal próbálta megvédeni, hogy településképi rendeletet hozott arról, az erdőnek meg kell maradnia a helyén. A kormány azonban a saját rendeletével felülírta mindezt.

Az erdőt, vagy egy részét azért vághatja ki az egyház, mert az közvetlenül a futballstadionuk mellett fekszik és a kormány az ősszel ajándékba adta nekik, hogy az egyház ott saját iskolát építsen.

Nagy Sándor alpolgármester korábban tárgyalt az egyházzal, javasolta, hogy egy másik, a stadionhoz szintén közeli területen építkezzen az egyházmegye, az erdő pedig maradjon a növényeké, de hiába. A lap szerint a város azért próbálta védeni az erdőt, mert sokat számít a levegő tisztasága szempontjából, akadályozza a szálló por terjedését.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#szeged#Szeged-Csanádi Egyházmegye#stadion#erdő#kivágás

Címlapról ajánljuk