Belföld

Lázár nyíltan Budapest-ellenes politikája sem bírná ki, ha megszűnne a Budapest-bérlet – állítja Vitézy Dávid

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 17:40

Vitázy Dávid volt közlekedési államtitkár szerint a budapestiek részéről ellenállásba ütközne, ha nem lehetne a MÁV és a Volán járatain utazni Budapest-bérlettel.

„Elképzelhetetlennek tartom, hogy ez valóban megtörténhessen, és a Budapest-bérlet megszüntetéséről szóló hírek valóra váljanak. Ez a budapestiek részéről olyan ellenállásba ütközne, amit még Lázár János nyíltan Budapest-ellenes és a vidéki szavazókat a fővárosiak ellen uszító politikája sem bírna ki” – írta pénteken Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár a Facebook-oldalán.

Mint ahogy mi is megírtuk, az Index kormányzati forrásokból származó értesülése szerint 2024. március elsejét követően nem lehet majd Budapest-bérlettel utazni a MÁV és a Volán járatain, a vonatokon és a sárga buszokon a főváros határain belül, mert nem hosszabbítják meg az erre vonatkozó szerződést a Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM). Ez azt jelentené, hogy 

aki azután is vonatra vagy akár HÉV-re szállna Budapesten belül, annak helyközi jegyet, vármegye- vagy országbérletet kell váltania. 

A volt közlekedési államtitkár most a Facebook-oldalán reagált a hírre, és osztotta meg gondolatait a Budapest-bérlet jövőjével kapcsolatban. Szerinte a lépéssel duplájára emelkedhet az utazók munkába járásának költsége, de az jelentősen rontaná a közösségi közlekedés versenyképességét is.

Hosszú posztjában Karácsony Gergelynek is odaszólt, amiért a főpolgármester „dühös Facebook-posztokban válaszol” Lázár Jánosnak ahelyett, hogy egy asztalhoz ülnének és tárgyalnának a fővárosi tömegközlekedés finanszírozásának vitás kérdéseiről.  

Azt ugyanis senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Budapest-bérletet a fővárosi utasok majd engedik megszüntetni és két bérletet fognak vásárolni kétszer annyiért külön a villamosokra és a metróra, egy másikat meg külön a hévekre, a vonatokra és a Volánbusz elővárosi járataira 2024-től

– zárta a posztját Vitézy Dávid.

Nyitókép: Facebook

 

 

#Belföld#vitézy dávid#budapest-bérlet#máv#volán#hév#lázár jános#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk