Belföld

Levélben kérte Orbán Viktort a jobbikos képviselő, hogy jövőre is lehessen hidegélelmiszert venni SZÉP-kártyával

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 11:21

A politikus szerint a kormány a szállodalobbinak engedett, pedig a többség inkább élelmiszerre költené a cafetériát.

Levélben fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz Dudás Róbert, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője, azt kezdeményezve, hogy jövőre is lehessen hidegélelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával.

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus arról beszélt: korábban többször utasította el azon javaslatát a kormányoldal, hogy töröljék el a kártya zsebeit, így az összeg legyen szabadon felhasználható, akárcsak azon felvetését, hogy azon hidegélelmiszert is vásárolhassanak a tulajdonosok, majd végül bevezették mindkét intézkedést.     

Hozzátette: korábban a pénzromlás mértékével indokolta a kormányzat a két változtatást, de szerinte kijelenthetjük, hogy a jelenlegi is rekordmagas inflációs környezet, mert az Európai Unióban Magyarországon a legmagasabb az infláció, legalacsonyabbak a bérek, legmagasabbak a terhek, a jövedéki adó januári emelése pedig lecsapódik majd minden élelmiszer árában is.     

Dudás Róbert úgy vélte: a gazdasági, az emberi és a politikai logika is azt diktálja, hogy hosszabbítsák meg 2024-re az intézkedés hatályát, egyedül a szállodaipar irányából érkező lobbi hat ez ellen. Csakhogy, tette hozzá a képviselő, ezt a szolgáltatást az átlagember jellemzően nem veszi igénybe, sokkal inkább élelmiszerboltban költene:


Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#szép-kártya#élelmiszer#turizmus#Kultúra#jobbik#Dudás Róbert

Címlapról ajánljuk