Belföld

Leszakadt egy felsővezeték, Vitézy Dávid beleszállt Lázár Jánosba

rtl.hurtl.hu

2023. december 18. 11:19

Vitézy szerint Lázár a terveket a kukába dobta, a megszerzett uniós forrást visszaadta.

Mint arról beszámoltunk, leszakadt egy felsővezeték Rákos állomás után egy, Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, és emiatt füstölni kezdett a mozdony.

Az esetet Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár egy posztban kommentálta:

„Hétfő reggel van és Budapest egyik legforgalmasabb vasúti bevezetőszakaszán megint leállt a forgalom a felsővezeték leszakadása miatt. A Miskolc-Hatvan-Gödöllő és a Szolnok-Újszász-Gyömrő vonalak fontos távolsági, elővárosi és a XVII. kerületből Budapesten belüli szerepet töltenek be - mégis a legrosszabb állapotú fővárosi törzsszakasz minden beruházásból kimaradt eddig."

Majd így folytatja: 

„Pedig Rákos vagy Kőbánya felső állapotát látva még egy laikus számára is világosan látszik: a teljes szakasz felújításra szorul - az újratervezést európai uniós forrásból meg is kezdtük még 2021-ben, a szakasz teljes átépítésére, a kapacitás növelésére, új állomásokkal Élessaroknál és a Hungária körútnál, hogy a BKK hálózatához is jobban tudjon kapcsolódni a vasút.”

És akkor eljut Lázár Jánosig:

„Aztán persze jött Lázár János, a tervezési munkákat leállította, a félkész terveket a kukába dobta és a már megszerzett uniós forrást is inkább visszaadta, nehogy valami is fejlődjön Budapesten.”

Majd így zárja sorait:

„Így aztán ma belátható időn belül remény sem látszik arra, hogy a helyzet itt javuljon. Pedig a késések megszüntetése, az üzembiztonság csak a minimum elvárás lenne, valójában itt jelentős többletkapacitásra is szükség van az elővárosi vonatok sűrítésére az agglomerációból és Rákosmente felől, ennek a szakasznak az állapota pedig Miskolcig kihat a teljes vonal megbízhatóságára.”

 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Belföld#felsővezeték#lázár jános#vitézy dávid#leszakad

Címlapról ajánljuk