Belföld

Mi Hazánk: Szabadkőműves páholyokat támogat a Fidesz-kormány

rtl.hurtl.hu

2023. december 17. 19:14

Megtalálta volna Toroczkai László és Dúró Dóra pártja, hogy lehet jobboldalról fogást találni a Fideszen?

Novák Előd, a Mi Hazánk képviselője írásbeli kérdést nyújtott be Orbán Viktorhoz, amelyben azzal vádolja a kormányt, hogy közpénzből támogatnak szabadkőműves páholyokat.  „Például a Napraforgó páholy a Bethlen Gábor Alap és a Nemzeti Együttműködési Alap keretéből is pénzt kap arra, hogy átláthatatlan, titkos működését tudja finanszírozni, holott

a sötét múltú szabadkőművességet inkább L. Simon László leváltásához hasonlóan kellene kiszorítani a magyar közéletből

– írta. Szerinte ezek a páholyok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, mert „olyan befolyást szereztek a kormányzatban, ami nemzetközi viszonylatban is kirívó szégyen”. Szerinte a szabadkőműveseknek felelősségük van Trianonban, valamint „globális szinten is a szabadkőművesség titkos páholyaiban készítették elő a keresztény alapokon nyugvó európai kultúra és államrend elpusztítását”.

Kérdése az volt Orbántól, hogy a Napraforgó páholyt valóban Schmidt Mária vezeti-e, és hogy a páholyok az elmúlt években mennyi állami támogatást kaptak. Azt is hozzátette a 24.hu szemléje szerint:

Még a Fidesz legfelsőbb politikai köreiben is nyíltan kimondott információk jelennek meg a titkos társaságról, amely most a globális világrend kialakulásáért tevékenykedik, mások mellett a migrációt népszerűsíti. Ennek ellenére nemhogy megszüntetnék a felforgatók mai páholyait, hanem példátlan és felháborító módon a Fidesz-kormány anyagilag is támogatja ezeket.

Nem ez az egyetlen szabadkőműves-tárgyú támadás a Mi Hazánk részéről a kormány felé a napokban. Pár nappal ezelőtt a párthoz köthető Magyar Jelen című lap teljes hosszában hozta le Novák kérdését, jelenleg pedig címlapon szerepel náluk a párt másik politikusa, Toroczkai László új videósorozata, „amellyel a Fideszre szavazó nemzeti érzelmű magyarokat szeretném ráébreszteni arra, hogy a Fidesz teljesen átveri őket, folyamatosan hazudik nekik. Az első részben azt mutatom be, hogy a Fidesz szabadkőműves páholyokat támogat”.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#mi hazánk#novák előd#fidesz#orbán viktor#kérdés#schmidt mária#szabadkőműves#páholy

Címlapról ajánljuk