Belföld

„Tibike, ne igyál! Azt írták a múltkor is egy kommentben” – pirított rá Bödőcsre az édesanyja

rtl.hurtl.hu

2023. december 11. 12:02

A népszerű humoristára jelentős hatást gyakorolt Dr. Torgyán József.

Interjút készített a 24.hu Bödőcs Tiborral, akinek az idén jelent meg harmadik könyve, a Prímszámok hóesésben.

Bödőcs könyve már az MCC által megvásárolt Libri kiadványaként jelent meg, az adásvétel tényére a szerző a maga idejében egy Facebook-posztban reagált, egyebek mellett kijelentette, hogy nem hagyja cserben a szerkesztőit. 

„Muszáj volt reagálnom, mert egész nap csörgött a telefonom. Nem is tudtam, hogy ennyi kiadó van Magyarországon. Ha ezt valaki elmondja nekem korábban!” – emlékezett vissza a kérdéses napra és a csábító ajánlatokra Bödőcs.

Elmondta azt is, hogy egy buta Nokia telefont használ, nem ír hosszú esszéket a saját művei helyes értelmezéséről, mint Nádas Péter és Thomas Mann, és hogy szerinte a Bibliában is elég sok az abszurd szöveg. 

A népszerű humorista azt is elárulta, hogy édesanyja a legváratlanabb pillanatokban idéz az őt érintő kommentek közül, például, hogy 

Tibike, ne igyál! Azt írták a múltkor is egy kommentben.

Bödőcs egy friss revelációt is megosztott: „múltkor a könyvesboltban nézelődtem, és rátaláltam egy igazi kincsre, egyszerűen képtelen voltam otthagyni. Címe: Kereszténység az ezer vallás világában. Hatszáz oldalas opusz, a szerzője pedig nem más, mint Dr. Torgyán József. Magánkiadás, alig van benne elütés, nálam több szokott lenni. Igazi camp-élmény.”

Az interjú a következő, vélhetően költői kérdéssel zárul:

Iszunk még egy sört?

Nyitókép: RTL

#Belföld#bödőcs tibor#humorista#MCC#Libri

Címlapról ajánljuk