Belföld

Váratlan: Kósa Lajos válaszolt Karsai Dániel felhívására, a jövő héten találkoznak

rtl.hurtl.hu

2023. december 7. 11:56

Az életvégi döntésért küzdő, gyógyíthatatlan beteg Karsai Dániel azt is elárulta, mi lesz, ha a politikus elzárkózik a téma elől.

A fideszes képviselők közül nyilvánosan egyedül Kósa Lajos ment oda Karsai Dánielhez beszélgetni a parlamentben. Az eutanáziáért harcoló, gyógyíthatatlan ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász most az ATV-ben elárulta, hogy jövő keddre találkozót beszéltek meg a képviselővel.

Csak annyit kérek, hogy budapesti akadálymentesített helyszínen találkozzunk, és a beszélgetés nyilvános legyen. Biztosíthatom, hogy célom ezúttal is értelmes párbeszéd lefolytatása, és még véletlenül sem sárdobálás

írta még pénteken a Facebookra Karsai, aki azt is elmondta, hogy jövő héten kedden délután 1 órakor fognak beszélni Kósával.

Karsai az ATV-ben arról is beszélt, hogy ha a politikus elzárkózik a téma elől, akkor megpróbálja majd meggyőzni, de ha ennek ellenére sem közelednek majd az álláspontok, akkor sem fogja Kósát „gazembernek vagy szemétládának tartani”. 

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy levélben kért bocsánatot Karsai Dánieltől a párt nevében egy eutanáziapárti fideszes, de a nevét az nem vállalta. Az egyházi vezetők közül pedig Fabiny Tamás evangélikus püspök írt neki együttérző levelet

Karsai Dániel ügyével a Fókusz is foglalkozott egy hosszú riportban:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#karsai dániel#kósa lajos#találkozó#eutanázia#parlament

Címlapról ajánljuk