Belföld

A Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült balerina azért küzd, hogy egyszer újra lábra tudjon állni

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 5:51

Nagy segítség lenne Tóth Nikolettnek egy autó, amelyben kerekesszékesként is kényelmesen utazhat.

Mint arról júliusban beszámoltunk, imaláncot indítottak, és anyagi segítséget is gyűjtenek Tóth Nikolett számára.  A Budapesti Operettszínház táncosa épp a munkahelyére tartott, amikor ráomlott egy Jókai utcai ház júniusban, a tragédiáról itt írtunk. Először azt mondták róla, hogy akár le is bénulhat, de azóta javult az állapota.

Súlyos koponya- és gerincsérülései miatt sokáig küzdöttek Tóth Nikolett életéért az orvosok, most pedig maga Nikolett küzd nap mint nap azért, hogy egyszer újra lábra tudjon állni.

A fejlődéséről a róla elnevezett és a felépülését anyagilag támogató alapítvány Facebook-oldalán rendszeresen közzétesznek újabb és újabb videókat, amelyekből kiderül, hogy Tóth Nikolett a súlyos baleset ellenére pozitívan áll a mindennapokhoz, írja a Blikk.

„Valahogy, nem tudom hogyan, úgy reagáltam az egész balesetre, hogy pozitív tudtam maradni. Bizonyos gyógytornák vagy rehabilitációs programok után mindig van egy kis jó érzés, hogy ez most jól sikerült, ez mindig továbblendít. Azt veszem észre, hogy bár nem mindig vagyok hű, de pozitív, meg van hű, de jó kedvem, ám ha jönnek negatív gondolatok, azokban nem maradok benne, mert tudom, hogy nem szabad. Próbálok a jóra koncentrálni” – idézi a lap Nikolettet.

 

Mint írják, Nikolettnek hatalmas segítség lenne egy olyan autó, amelyben kerekesszékesként is kényelmesen utazhat, jelenleg ugyanis arra kényszerül, hogy minden alkalommal megkérjen valakit, szállítsa el őt a különböző helyekre.

Nyitókép: A VI. kerület Aradi és a Jókai utca kereszteződésében található ötszintes épület 2022. június 28-án, amelynek homlokzati fal és tetőszerkezeti elemei az előző nap az utcára és parkoló autókra dőltek. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#jókai utca#házomlás#balerina#tóth nikolett#baleset#kerekesszékes

Címlapról ajánljuk