Belföld

Balhé a Fidesz tisztújítójánál: biztonsági őrökkel hadakozott egy momentumos

rtl.hurtl.hu

2023. november 18. 8:49

Orbán Viktor megszorításait kritizáló guruló óriásplakáttal, valamint az „Év Megszorítói díj győztese” kupával akciózott a Momentum a Fidesz tisztújító kongresszusának bejáratánál. 

Plakátautóval, és egy kupával jelent meg a Momentum Mozgalom szombat reggel a Fidesz tisztújító kongresszusának a helyszínén, amivel közlésük szerint a kormány megszorításaira hívták fel a figyelmet. 

Hajnal Miklós momentumos képviselő egy kupával a kezében ment a bejárathoz, ahol megpróbált átjutni a biztonsági őrökön, hogy átadja egy fideszes politikusnak a párt számára készített kupát, amit az „Év Megszorítói díj győztesének” készítettek, azaz a Fidesznek.

Hajnal Miklós újságíróknak elmondta:

Az elmúlt másfél évben több mint ötven megszorítása volt ennek a kormánynak, több mint hússzor emelt adót ez a kormány.

A Momentum egy plakátautót is helyszínre vitt, amin Orbán Viktor látható egy halom pénz mellett, azzal a felirattal, hogy „az ő megszorításai miatt egyre kevesebb a pénzed.” Közben egy hangosbemondóból azt üzenték, hogy „elég a megszorításokból, elég a hazugságokból”. 

A plakát Hajnal Miklós közlése szerint azt hirdeti, hogy „elég a megszorításokból”, és abból, hogy „a kormánynak másokra mutogat”, és „Brüsszelt hibáztatja, és mindig valaki mást hibáztat”. A momentumos képviselő hozzátette:

Amikor Európában Magyarországon a legmagasabb az infláció, akkor azért a magyar kormánynak is felelősséget kell vállalnia.

A kupát végül Hajnal Miklós nem tudta senkinek sem átadni, és a bejáratnál hagyta, a földön, a kapu mellett.


Nyitókép: Facebook/Momentum

 

#Belföld#momentum#fidesz#tisztújító#kongresszus#megszorítás#hajnal miklós

Címlapról ajánljuk