Belföld

Hiába kopogtatott az Egységes Diákfront a Belső-Pesti Tankerületi Központnál, hogy átadja a 100 ezer aláírást

rtl.hurtl.hu

2023. november 17. 14:19

Miért is érdekelne egy tankerületi központot több mint 110 ezer ember véleménye az oktatásról?

Nem vette át az Egységes Diákfront népszavazásának eredményét a Belső-Pesti Tankerületi Központ – közölte az EDF.

Sajtóközleményükben azt írták, pénteken, a nemzetközi diáknap alkalmából a saját, és az aHang aktivistái is felkerekedtek, hogy átadják a 7IGEN-es alternatív népszavazás eredményeit a helyi tankerületeknek. 

Online formában mind a 60 helyi tankerületi központnak elküldik, míg Budapesten és több vidéki nagyvárosban – Szegeden, Salgótarjánban, Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Pécsen és Veszprémben – személyesen vitték el a dokumentumokat.

A személyes átadások során több esetben azt a választ kapták az aktivisták, miszerint a tankerületi központok vezetői nem döntéshozók, így nem tudnak mit csinálni a közel 115 000 ember véleményével az oktatási kérdésekben. 


Nem mindenhol voltak hajlandók átvenni az eredményeket, Szegeden például hiába volt ügyfélfogadási idő, nem akarták fogadni az aktivistákat, de még a portás sem szerette volna átvenni a dokumentumokat.

Budapesten délután fél kettőkor adták volna át a Belső-Pesti Tankerületi Központnál, amely tavaly ősszel több pedagógust is elbocsátott az állásából. Csakhogy nem engedték be az épületbe az Egységes Diákfront tagjait. Miután az aktivisták nem jutottak be egyik ajtón sem, a bejárat előtt olvasták fel a tankerület igazgatójának címzett levelet.

A budapesti sajtótájékoztatón az aHang és az Egységes Diákfront aktivistái bejelentették, hogy folytatják az oktatás reformjáért folyó küzdelmet. A következő „hónapokban egymillió üres konzultációs ívet fognak összegyűjteni az oktatás mellett és a hazug propaganda ellen”. 

Nyitókép: aHang

#Belföld#belső-pesti tankerületi központ#egységes diákfront#7igen#7igenes népszavazás#népszavazás#oktatás#tankerület#aláírás#petíció#ahang

Címlapról ajánljuk