Belföld

Lázár János lapátra tette a GYSEV osztrák vezérigazgató-helyettesét, Ausztria jogi lépéseket tesz

rtl.hurtl.hu

2023. november 16. 19:50

Indoklás nélkül bocsátotta el Lázár János építési és beruházási miniszter Hana Dellemant, a GYSEV vezérigazgató-helyettesét. Az osztrák állam jogi útra tereli az ügyet.

Lázár János építési és beruházási miniszter november elején elbocsátotta Hana Dellemant, a GYSEV vezérigazgató-helyettesét, az ausztriai kirendeltség vezetőjét – írja a nyugat.hu.

Az osztrák szaktárca közleményében az áll, hogy Hana Dellemannt indoklás nélkül távolították el posztjából. A minisztérium közölte: az egyoldalú elbocsátás ellentmond a társaság jogi szerződéseinek, ezért

Ausztria jogi lépéseket tesz az eljárás ellen.

Az osztrák közszolgálati televízió is megerősítette, hogy az osztrák állam jogi útra tereli az ügyet az indoklást nélkülöző menesztés miatt. A lap emlékeztet: a GYSEV osztrák-magyar vasúttársaságnak két tulajdonosa van, az osztrák és a magyar állam, az Opten céginformációs adatbázisa szerint utóbbi a többségi tulajdonos.

Mint arról a Híradó is beszámolt, hatszor kell le- és felszállni az utasoknak, mire megteszik vonattal a Szombathely–Csorna–Budapest távot, az eredetihez képest emiatt csaknem egy órával hosszabb az út. A Szombathely-Csorna közötti szakaszon a GYSEV, míg Biatorbágy és Szárliget között a MÁV végez felújítást, még hetekig. 

Nyitókép: GYSEV150 emlékmozdony a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. 150 éves fennállása alkalmából tartott megemlékezésen a soproni pályaudvaron 2022. május 20-án. Fotó: Filep István / MTI

 

#Belföld#lázár jános#gysev#kirúgás#ausztria

Címlapról ajánljuk