Belföld

Varga Judit: A tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 15:51

Már megint megpróbálják aláásni a magyarok önrendelkezését.

A szuverenitás megvédésének éve lesz 2024, tavasszal hatalmas küzdelmeket kell vívni, mert a „tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába” – mondta az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke hétfőn Budapesten, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány hétfői tanácskozásán, írja az MTI.

Varga Judit szerint „a szuverenitás annak a kijelölését jelenti, hogy hol van a határ állam és állam, valamint állam és nemzetközi szervezet között az önrendelkezés és a szabadság kérdésében”.

Varga arról is beszélt a tudósítás szerint, hogy Magyarországnak mindennap meg kell harcolnia a szuverenitásért országhatáron kívül és belül: küzdenie kell a külső nyomás és befolyásszerzés ellen, miközben az ország érdekeit érvényesíti a „nemzetközi arénában”. Mindeközben pedig határokon belül az idegen érdekek kiszolgálóinak támadásait kell visszaverni, akik „álcivil hálózatok és guruló dollárok” segítségével próbálják aláásni a magyarok önrendelkezését.

A politikus kitért a lengyel választási eredményekre is. Szerinte Lengyelországban a „brüsszeli alapértelmezett demokráciát” kezdik beállítani, amely nem más, mint hogy a politikai többséget sok kicsi politikai kisebbség győzze le, amelyeket csak a kormányzópárt elleni gyűlölet tart össze. 

Varga Judit kiemelte, tavasszal hatalmas küzdelmeket kell vívnia Magyarországnak, mert „a tankok átfordulnak Lengyelország felől Magyarország irányába, ugyanazt a receptet akarják majd alkalmazni, és csak rajtunk múlik, hogyan tudunk ellenállni ennek”.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#varga judit#szuverenitásvédelmi törvény#szuverenitás#konferencia#lengyelország

Címlapról ajánljuk