Belföld

Orbán Viktor zártkörű beszéde: Egy ideig egy malomban őröltünk Sorossal

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 10:00

A miniszterelnök szerint a liberálisok az új kommunisták, és megéri radikálisnak lenni.

A tervek szerint kedden nyújtja be a Fidesz parlamenti frakciója a szuvernitásvédelminek nevezett törvény tervezetét. Ennek apropóján Orbán Viktor zárt körben mondott beszédet a Századvég „szuverenitásvédelmi konferenciáján”, amit a Telex szemlézett.

A legfontosabb témák és idézetek a következők voltak:

  • Orbán szerint 2023-ban már idétlennek hathat a Századvég név a fiatalok szemében, de 1985-ben, amikor a névadás megtörtént, még elég amatőrök voltak kommunikációs kérdésekben.
  • Azt üzente a fiataloknak: „megéri radikálisnak lenni”.
  • Soros Györgyről azt mondta: „egy ideig egy malomban őröltünk vele”, mert Soros sem akarta a kommunista uralmat. „Akkor még nem volt világos, hogy a kommunisták helyett Soros akarja uralni Közép-Európát”.
  • A kommunisták viszont 1994-ben „kiszabadultak a politikai karanténból, ahol addig elzárva tartottuk őket.” Szerinte „a szabadságpárti liberálisok nyitották ki azt az ajtót, amin keresztül kijöhettek a kordon mögül a volt kommunisták”.
  • Ma már mindenki tudja Nyugat-Európában, hogy a liberálisok az új kommunisták.
  • Magyarország addig nem lesz szuverén, ameddig liberális hegemónia van. „Mindig lesznek sötét erők, akik ostromolják a szuverenitás védvonalait.”
  • A nyugat-európai sajtóban a jobb- és baloldal ugyanazt írja a legfontosabb kérdésekről, a paletta egyszínű, a szerzők is egy brancsba tartoznak.
  • Akik liberális hegemóniát akarnak, azok valójában kommunisták, mondta. „Ők nem az emberekkel törődnek, nem a pozitív szabadságból indulnak ki. Egy eszménynek az aktivistái, az érdekli őket, hogy mit gondol egyes kérdésekről például Marx, és lenéznek mindenkit, aki másképp gondolkodik”.

A teljes beszéd alább tekinthető meg:

Nyitókép: Facebook / Orbán Viktor

#Belföld#orbán viktor#radikális#soros györgy#századvég#szuverenitás#konferencia#liberális#kommunista

Címlapról ajánljuk