Belföld

Egy meghívóból derült ki, ki váltja L. Simon Lászlót a Nemzeti Múzeum élén

rtl.hurtl.hu

2023. november 9. 13:04

Megvan az új, megbízott főigazgató. 

Hammerstein Judit lett a Nemzeti Múzem megbízott főigazgatója, miután leváltották az intézmény éléről L. Simon Lászlót. Ez egy konferenciameghívóból derült ki, amit a 444.hu vett észre.

Hammerstein eddig a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese volt. Karrierje elején, Orbán Viktor, majd a Fidesz képviselőcsoportjának sajtófőnöke volt, az első Orbán-kormány idején. 2011-től a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkára, majd a Balassi Intézet főigazgatója volt, 2019-2020-ban pedig az Országos Széchényi Könyvtár megbízott főigazgatója – írta a 444.

L.Simon Lászlót hétfőn menesztette azonnali hatállyal a kultúráért felelős miniszter. Csák János szerint nem tartatta be a gyermekvédelminek nevezett törvényt. A World Press Photo kiállítást a miniszter utasítása alapján 18 éven aluliak nem nézhették volna meg egy melegeket ábrázoló képsorozat miatt. A múzeum arra hivatkozott, nem igazoltathatnak senkit. L. Simon László azt közölte: menesztését tudomásul veszi, de nem tudja elfogadni.


L. Simon László világhírű lett,  miután leváltották a Magyar Nemzeti Múzeum éléről. A legnagyobb külföldi lapok is beszámoltak róla, hogy a World Press Photo kiállítás néhány, homoszexuálisokat ábrázoló képe miatt menesztették:


Hozzászólna? 


Nyitókép: Hammerstein Judit 2018. február 23-án a Külgazdasági és Külügyminisztérium külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkáraként beszédet mond a Hétvégi magyar iskolák találkozója címmel megrendezett konferencián. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

#Belföld#l. simon lászló#nemzeti múzeum#igazgató

Címlapról ajánljuk