Belföld

Lázár János kilépett a ködből, és elárulta: számos eretnek gondolata van

rtl.hurtl.hu

2023. november 8. 6:06

De L. Simon Lászlóról, Mészáros Lőrinc jachtozási szokásairól és a traffipaxot blokkoló készülékéről is beszélt.

„Ködös novemberi reggelen testőr és titkár nélkül, gyalogosan tűnik fel a ködből a Margit hídon Lázár János építési és közlekedési miniszter” – ezzel a költői képpel indul a Blikk interjúja, amelyből kiderül:

  • Amikor csak teheti, Lázár gyalog jár Budapesten. Napi 5-6 kilométert kell gyalogolnia az orvosok tanácsára, mert derékfájós.
  • Arra a kérdésre, hogy tudja-e, a „dugódíj a jobboldalon eretnek gondolatnak számít”, Lázár azt feleli: „Számos eretnek gondolatom van. A saját gondolataimat képviselem.”
  • Arra a kérdésre, hogy megvan-e „az a készülék az autóján, ami blokkolja a traffipaxot”, már ha tényleg volt ilyenje annak idején, a miniszter így felel: „Nem hiszem, hogy meglett volna, igyekszem mindig betartani a szabályokat. Csak sürgős esetben használok megkülönböztető jelzést.”
  • Elmondása szerint jachtot nem szeretne, mert a Tisza partján, ahol él, ladikot használnak, Mészáros Lőrinc jachtozásáról pedig annyit mond: „A kormánynak nincs ráhatása, és nem is feladata megmondani, ki, mire használja a vagyonát.”
  • A 600 forintos benzinár Lázár szerint addig lesz, amíg háborúk vannak.
  • A Nemzeti Múzeum éléről frissen kirúgott L. Simon Lászlóról és az L. Simon Lászlót frissen kirúgó Csák János kulturális miniszterről pedig azt mondja:  „Sajnálom, hogy nem tudtak együtt dolgozni, László egy kiváló ember.”

Lázár János tegnap bejelentette, hogy a kormány jövőre belekezd a legfontosabb vasúti hálózatok újjáépítésébe, illetve a járműpark megújításába. Hozzátette: még a legsürgetőbb munkák elvégzéséhez is évekre lesz szükség. A miniszter azt is megígérte, hogy a teljes budapesti HÉV-hálózatot is felújítják a következő években.


Nyitókép: RTL

#Belföld#lázár jános#gondolat#NER#miniszter

Címlapról ajánljuk