Belföld

Három éven keresztül félrediagnosztizálták itthon a magyar nőt, végül Bécsben műtötték meg

rtl.hurtl.hu

2023. november 5. 20:15

A nő fájdalma három évig tartott, nem volt pénze magánegészségügyre, az itthoni egészségügyből pedig pszichiáterhez küldték.

Zinner Kárment három év alatt számtalan orvos félrediagnosztizálta Magyarországon, végül Bécsben műtötték meg egy hónapja. A nőnek nem volt pénze magánegészségügyre, az állami intézményekből pedig pszichiáterhez küldték, mondván, krónikus fájdalomszindrómában szenved.

A nőnek valójában előrehaladott endometriózisa volt, amit Bécsben egy vizsgálat alatt kiszúrtak, és szinte azonnal megműtötték.

A nő az ATV-nek azt mesélte: „El kellett távolítani a méhet, a petevezetéket. A vastagbél utolsó szakaszát teljesen benőtte az endometriózis, teljesen le kellett fejteni róla, olyan görcsöket okozott, hogy menni nem bírtam”.

Rékassy Balázs egészségügyi szakértő szerint az ilyen esetek főleg az orvosok túlterheltsége miatt történnek meg. A hosszú várólisták és emellett probléma az is, hogy nincs utánkövetés a műtétek után: jelenleg pedig még mindig kétszer akkora (nagyjából 48 ezer) a műtétre várók száma, mint amennyien a járvány előtt voltak.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#egészségügy#bécs#kórház#műtét#pszichiátria

Címlapról ajánljuk