Belföld

Két jelenet, ami megmutatja, hol tart a közlekedési morál Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. november 4. 14:08

Egy Mercedes egy gyalogost zavart vissza a zebrára, egy furgon pedig rossz sávból kanyarodott balra – piros lámpa mellett.

Sokatmondó videókat készített a napokban a Budapesti Autósok két nézője. Az alábbi videó első felében egy Mercedes SUV sofőrje kanyarodó sávból zavar vissza egy gyalogos nőt a járdára a belvárosi Széchenyi téren november 1-jén.

Életveszélyes manőver, gyalogosok veszélyeztetése és megijesztése, záróvonal-átlépés, padlógáz, tolakodás. Sajnos mindennapos

– fűzte hozzá a videóhoz a beküldő.

A videó második felében egy forgalmasabb külvárosi csomópont, a IV. kerületi Óceánárok út és az M0-ás bekötőút kereszteződése látható. Itt egy furgonos hajtott végre életveszélyes manővert: a balra kanyarodó sávban már megálltak az autók, mivel a lámpa pirosra váltott, a sofőr pedig jobbról, a továbbhaladó sávból vágott eléjük, hogy aztán tilosban átzúgjon a kereszteződésen. Így gondolta kielőzni a sort, ami már 200 méteresre torlódott föl a lámpánál.

A Budapesti Autósok hozzátette: a rendőrség továbbra is indítja az eljárásokat a hasonló ügyekben, vélhetőleg ennél a két esetnél sem lesz ez másképpen.

 

#Belföld#autók#közlekedés#gyalogosok#szabálytalankodás

Címlapról ajánljuk