Belföld

Ellenzéki csata Zuglóban, a Momentum és Hadházy saját jelöltet indít az MSZP-s polgármester ellen

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 9:45

Készek az előválasztásra is. 

Választási megállapodást kötött a Momentum Zugló és a CivilZugló Egyesület, és közös polgármester-jelöltet állítanak Rózsa András személyében – jelentette be kedd délelőtt Hadházy Ákos. Közben a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc is erről számolt be Facebook-oldalán, közölve, hogy Rózsa András 2019 óta dolgozik a zuglóiakért az önkormányzatban, így közelről látja, hogy a jelenleginél jobb városvezetésre van szükség a XIV. kerületben.


A két politikus közölte, hogy készen állnak az előválasztásra is. Hadházy közben jelezte, hogy „az együttműködés nyitott, ahhoz minden olyan erő csatlakozhat, amely egyetért a közösen megfogalmazott célokkal, és azért tenni is kész.”

Hadházy Ákos a tavalyi országgyűlési választások előtt arról beszélt az RTL Híradónak, hogy nem lenne szerencsés, ha Zugló MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba rajta lenne a közös ellenzéki listán.

Erről azután beszélt, hogy a polgármestert korrupciós bűncselekményekkel gyanúsították meg. A Központi Nyomozó Főügyészség a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések miatt indított ellene nyomozást, és a polgármesteri hivatalban és Horváth Csaba otthonában is házkutatást tartottak. A politikus azt mondta, hogy politikai lejáratás folyik ellene, nem követett el bűncselekményt és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Nyitókép: Facebook/Gelencsér Ferenc

#Belföld#önkormányzati választás#választás#önkormányzat#polgármester#zugló#momentum#mszp#hadházy ákos#rózsa andrás#horváth csaba

Címlapról ajánljuk