Belföld

A Momentumon belül is bírálták Donáth Anna gyurcsányozós írását

rtl.hurtl.hu

2023. október 28. 9:47

Pedig az írás publikálásáról a politikus nem egy személyben döntött.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a hét közepén a Válaszonline.hu portálon közzétett publicisztikájában arról írt, hogy Orbán Viktorhoz és a Fideszhez hasonlóan a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció is a „hazugság kultúráját” képviseli. Azt állította, hogy a DK „nem feltétele, hanem súlyos gátja a kormányváltásnak”. A politikus az RTL Híradónak azt mondta, hiba volt a korábbi összefogás, de az önkormányzati választásokon nem zárkóznak el az együttműködéstől:


A Népszava cikke szerint Donáth Anna cikke a Momentumban sem váltott ki osztatlan lelkesedést. Annak ellenére sem, hogy a laphoz eljutott információk szerint az írás publikálásáról a szerző nem egy személyben döntött. Megkérdezték Donáth Annát, hogy a megjelenés előtt milyen körben egyeztetett a cikk tartalmáról, de nem érkezett válasz.

A legtöbben azért bírálták az írást, mert a Momentum olyan időpontban indított nyilvános támadást a DK ellen, amikor még egyeztetések folynak az önkormányzati választásról, és az ellenzéknek lassan már a kampányra kellene koncentrálnia. Az egyébként egyelőre nem kérdéses, hogy a két párt együttműködik majd az önkormányzati választáson. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

 

#Belföld#momentum#demokratikus koalíció#gyurcsány ferenc#hazugság#donáth anna

Címlapról ajánljuk