Belföld

Kiderült, mikor és hol lesz a Fidesz tisztújító kongresszusa

rtl.hurtl.hu

2023. október 20. 19:16

November közepére tűzte ki a Fidesz történetének harmincadik tisztújító kongresszusát. Orbán Viktor beszédet mond az eseményen, a korábbi évek tapasztalatai alapján nagy bejelentésekre is számítani lehet.

November 18-án szombaton lesz a Fidesz történetének harmincadik tisztújító kongresszusa a Hungexpo G pavilonjában – értesült a Mandiner.

A kormánypárti lap szerint a rendezvényen 1400 küldött vesz részt, és több mint ezer meghívott vendég várható, ami meghaladja a két évvel korábbi létszámot. Orbán Viktornak azonban nincs félnivalója, bizonyára ezúttal is ő lesz az egyetlen jelölt a pártelnöki posztra.

Legfeljebb az alelnöki posztokon lehetséges változás, de egyelőre erről sincs semmilyen információ. Az előző kongresszuson, 2021 novemberében csak egy helyen módosult az elnökség: miután miniszter nem töltheti be tartósan az alelnöki tisztséget, Novák Katalin köztársasági elnök, akkori családokért felelős tárca nélküli miniszter helyére Gál Kinga, európai parlamenti képviselőt választotta meg a Fidesz kongresszusa. A lap szerint

a novemberi pártkongresszus fő témája a 2024-es európai parlamenti, illetve önkormányzati választási kampány lehet.

Orbán Viktor beszédet is mond majd, helyzetértékelésben pedig kitérhet a V4-es országok együttműködésére is. A Mandiner szerint a korábbi évek tapasztalatai alapján nagyobb, sokakat érintő bejelentésekre is számítani lehet, akár a családtámogatások, akár az adópolitika terén, ahogy 2021-ben is történt. 

Nyitókép: Bernadett Szabo / Reuters

 

#Belföld#fidesz#tisztújítás#párt#kongresszus#orbán viktor#hungexpo

Címlapról ajánljuk