Belföld

Megkezdődtek a lengyel választások, hosszú sorok kígyóznak a budapesti lengyel nagykövetség előtt

rtl.hurtl.hu

2023. október 15. 11:09

A szavazás reggel 7 órától este 21 óráig tart.

Megkezdődtek vasárnap reggel a lengyelországi parlamenti választások, melyekben a parlament alsóházának, a szejmnek 460 képviselőjét, valamint a felsőház, a szenátus 100 tagját választják meg, írja az MTI.

A voksolással egy időben népszavazást is rendeznek az Európai Unió migrációs csomagjáról, az állami vagyon privatizációjáról, a nyugdíjkorhatárról, valamint a fehérorosz határon emelt acélkerítésről. A népszavazás akkor lesz érvényes, ha a szavazásra jogosultak több mint fele vesz részt rajta.

A lengyel választással és a vele egyszerre tartott népszavazással ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben.

A budapesti lengyel nagykövetség előtt vasárnap délelőttre hosszú sorok alakultak ki, vélhetően azért, hogy a Magyarországon élő vagy itt tartózkodó lengyelek leadhassák a voksukat.

A szavazás egyébként reggel 7 órától este 21 óráig tart. Urnazárás után a fő lengyel hírtelevíziók közlik a szavazóhelyiségeket elhagyók körében végzett felmérés, az exit poll eredményeit. Sylwester Marciniak, a lengyel országos választóbizottság (PKW) elnöke jelezte: a parlamenti választások hivatalos eredményeinek ismertetése kedden várható.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#lengyelország#választások#budapest#nagykövetség#lengyel

Címlapról ajánljuk