Belföld

1,1 milliós bírságot kapott Novák Előd LMBTQ-szimbólumok eltávolítása miatt

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 19:57

Szeptemberben Kövér Lászlótól kapott egy 5 milliós büntetést Novák Előd, most a bíróság szabott ki rá egy 1,1 milliósat.

1,1 milliós pénzbüntetést szabott ki első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság Novák Elődre, kétszer is eltávolította az LMBTQ-közösség szimbólumát – írja a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője a Twitteren.

Novák először 2020 augusztusában szedett le egy szivárványos zászlót az újbudai önkormányzat épületéről. Második körben 2019-ben a Budapesti Művelődési Központban festékszóróval tüntetett el egy csókolózó homoszexuális párt ábrázoló plakátot.

A bíróság végül rongálás, garázdaság és társtettesként elkövetett rongálás vétségében találta bűnösnek. Az ítélet szerint az 1,1 millió forintos büntetést 20 havi részletekben is kifizetheti.

Novák Elődnek ez rövid időn belül a második büntetése: szeptember végén a Parlament megszavazta, hogy több mint 5,2 millió forinttal csökkenjen a tiszteletdíja. Kövér László házelnök a büntetést azzal indokolta, hogy Novák Előd az Országgyűlés egyik májusi ülésén interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

#Belföld#novák előd#garázdaság#büntetés#lmbtq#zászló#rongálás

Címlapról ajánljuk