Belföld

Megbetegedett az SMA-s Tomika, az aggódó szülők azonnal orvoshoz vitték

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 13:35

A kisfiú kérte, hogy vigyék orvoshoz, de szerencsére kiderült, hogy nincs nagy baj.

A Blikk a Bors cikkére hivatkozva azt írja, hogy Galó Tamás Dominik, vagy ahogy az egész ország ismeri: Tomika ismét beteg lett. A kisfiú évek óta SMA-val küzd, a csak nagyon drága kezeléssel javítható betegséggel és a kisfiú állapotával korábban a Fókusz is foglalkozott.


A bulvárlap azt írja, hogy a kisfiú négy év után ismét beteg lett. A kisfiú állapota miatt nagyon figyelni kell rá, hogyne kapjon el más betegséget, mert az immunrendszere nagyon gyenge. Tomika négy évig nem volt beteg, de a lap szerint most észrevették a szülők, hogy nincs valami rendben a gyermekükkel: nagyon rosszul vette a levegőt.

Nem tetszett a légzése, sokkal gyorsabban és szakaszosabban, nyugtalanabbul vette a levegőt, mint szokta. Nem kellett sokáig várnom, hogy bebizonyosodjon a félelmem, mert pár perc múlva elkezdett hurutosan köhögni.

– mesélte a kisfiú édesanyja a Borsnak.

A szülők végül vissza tudták altatni Tomikát, de egymás között nem tudták eldönteni, hogy maradjanak otthon vagy vigyék rögtön orvoshoz a gyermeküket. Végül Tomika döntötte el, hogy menni szeretne, azt is kérte, hogy szondával szívják le a torkát illetve az orrát, mert nem tud nyelni, és nem kap rendesen levegőt.

A kötelező műveletek után azonnal autóba tettük, és indultunk, hogy minél előbb lássa őt a gyermekorvosa, illetve a közelben legyen a kórházunk, ha szükséges. Nagyon féltem egész úton, mert nagyon bágyadt volt és folyamatosan köhögött

– mondta az édesanya.

Mikor Budapestre értek, rögtön felkeresték a gyerekorvost, aki azonnal a kisfiúhoz sietett. Mint kiderült, Tomikának nincs tüdőgyulladása, csak megfázott, de gyógyszereket kapott, hogy később se legyen nagyobb baj.

Nyitókép: RTL

#Belföld#sma#tomika#megfázás#betegség#gyógyszer

Címlapról ajánljuk