Belföld

A VI. kerületben élők negyede külföldi: angol nyelvű újságot publikál az önkormányzat

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 13:57

A Terézvárosban lakó külföldiek egyharmada az EU polgára.

Angol nyelvű különszámot jelentet meg a terézvárosi önkormányzat, hogy bemutassa a „kerület sokszínűségét”, írja a 444. Emlékeztetnek: a legutóbbi népszámlálási adatok szerint a VI. kerületben élők 25 százaléka külföldi állampolgár, a terézvárosi óvodákba és iskolákba járó gyerekeknek pedig közel 20 százaléka nem magyar.

Az önkormányzat azt írja: Terézváros tagadhatatlanul multikulturális kerületté vált, az ott lakó külföldiek egyharmada az EU polgára, kétharmaduk az unión kívülről érkezett. 

Soproni Tamás polgármester szerint kikerülhetetlen szükségszerűség lett, hogy az önkormányzat megszólítsa a kerületben élő, nem magyar anyanyelvű polgárait, és egyben segítse őket a beilleszkedésben, valamint az ott élő magyarokat a befogadásban.

Az önkormányzat nyáron egy háromnapos tanfolyamot is indított a kerületben tanítóknak, amin a magyar mint idegen nyelv tantárgy oktatását tanulták a pedagógusok. A magazin angol oldalain hasznos információkat is közölnek a mindennapi ügyintézéshez, valamint neves, külföldi származású terézvárosi lakosok történetét is felidézik.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Belföld#terézváros#vi. kerület#külföldi#újság#lakos#Európa

Címlapról ajánljuk