Belföld

Gulyás Gergely szerint a Szovjetunióban jobban tisztelték a jogot, mint az Európai Unióban

rtl.hurtl.hu

2023. október 2. 13:58

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Bayer Zsolt vendégeként beszélt arról, Brüsszel mennyire tiszteli a jogot. 

Önmagában, ahogy Brüsszel a joghoz viszonyul, ahhoz képest a Szovjetunió is nagyobb tisztelettel viszonyult a joghoz, noha azt a politika szolgálólányának tekintették.

Ezt mondta Gulyás Gergely a vasárnapi esti Bayer show-ban – írta a Telex. Miniszterelnökséget vezető miniszter erről annak a levélnek kapcsán beszélt, amiben az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság tett fel pótkérdéseket a magyar kormánynak az igazságügyi reform megvalósításával kapcsolatban.

Gulyás közölte, hogy  bár a kommunisták úgy gondolják, hogy minden relatív, s noha ez nem igaz, „de itt most valóban relatív”, és hozzátette:

Mert a jognak még a Szovjetunióban is nagyobb tisztelete volt, mint ahogy az Európai Bizottság az uniós közösségi jogot alkalmazza.

Nyitókép:Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Balatonfüred Kongresszusi Központ átadásán 2023. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

#Belföld#gulyás gergely#Szovjetunió#európai unió#jog#európai bizottság

Címlapról ajánljuk