Belföld

„Modern, megfelelő, ápolt” – Rétvári Bence szerint a konténeres oktatásnak vannak előnyei

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 28. 10:50

Az államtitkár szerint a konténerekben minden feltétel biztosított. Válaszából kiderült az is: 119 konténerosztály működik az országban.

Az ön környékén is működnek konténterosztályok? 

Írja meg nekünk, mely település melyik iskolájában folyik konténerben a tanítás, és lehetőség szerint küldjön fotót is. Ha az ön gyermeke is ilyen konténerben tanul, ossza meg velünk tapasztalatait! 

A beszámolókat az rtlhirek@rtl.hu címre várjuk a küldő névtelenségének megőrzése mellett. Köszönjük!

Mellár Tamás, a Párbeszéd országgyűlési képviselője megkérdezte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy az országban hány helyen folyik konténerekben az oktatás, hány diákot érint ez az állapot, és hogy mely településeken működnek ezek az ideiglenes tantermek, írja a 24.hu.

Pintér helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt, aki leírta, hogy a konténeriskolák telepítése előtt a tankerületi központok mindig megvizsgálják, hogy saját intézményrendszerükön belül van-e lehetőség úgy elhelyezni a gyermekeket, hogy az ne jelentsen sem a családoknak, sem a pedagógusoknak aránytalan terhet.

Ha erre nincs lehetőség, akkor döntenek a konténerek mellett.

Rétvári válaszából kiderül, hogy a konténeres megoldást nem tartja aggasztónak, mert szerinte „így a gyerekeknek van lehetősége továbbra is ugyanabba az iskolába járni.” 

Leírta azt is, hogy országszerte 119 konténertanterem működik az országban,

ami a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézményekben lévő összes tanteremnek csak a 0,23 százalékát teszi ki.

A konténereket úgy alakítják ki, hogy a jogszabályoknak megfelelően biztosítható legyen a biztonságos nevelő-oktató munka és az ahhoz szükséges tárgyi feltételek – írta. A konténeres tantermekben a tanulók elhelyezése 

modern, megfelelő, jól felszerelt, ápolt és egységes környezetet biztosít. Az egységek önállóan hűthetők-fűthetők, szaniterkonténeres elhelyezések lehetségesek, nem kell tartani beázástól, megfelelő tűzvédelmi és szigetelési normatívával rendelkeznek

– sorolta az államtitkár, aki azt is elárulta, hogy összesen 119 konténert használnak tanteremként

Rétvári Bence arra nem válaszolt, hogy pontosan hol működnek ilyen tantermek, mint ahogy azt sem közölte, hogy hány diák tanul ezekben a konténerekben.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Belföld#rétvári bence#konténer#oktatás#pedagógus

Címlapról ajánljuk