Belföld

Botrány az akkugyáras közmeghallgatáson: lezárták a megütött nő ügyét

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 8:37

Az ügy mégis folytatódik, mivel már könnyű testi sértéssel is vádolják a férfit, aki megütött egy akkumulátorgyár mellett érvelő nőt.

A Magyar Hang azt írja, hogy lezárult a rendőrségi nyomozás a januári debreceni közmeghallgatáson történt balhé ügyében. Még januárban történt, hogy a kínai CATL akkumulátorgyárról szóló debreceni közmeghallgatás során egy férfi megütött egy nőt, aki a gyár megépítése mellett érvelt. 

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt eljárást indítottak, a lap szerint a rendőrség időközben befejezte a nyomozást

Ezt az információt megerősítette a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség is a Magyar Hang érdeklődésére. Kiderült, hogy megszüntették az eljárást a férfi ellen, az indoklás szerint azért, mert „a gyanúsított cselekménye olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legenyhébb büntetés kiszabása, vagy más intézkedés alkalmazása szükségtelen”.


A férfit végül megrovásban részesítették, de az ügyész tájékoztatása szerint az ügyészségi határozat még nem emelkedett jogerőre.

Az ügyészség álláspontja szerint nemcsak garázdaság történt, hanem könnyű testi sértés is, ami miatt magánvádas eljárás keretében folytatódik az ügy a bíróságon. A lap cikke szerint a Debreceni Járásbíróság még nem tárgyalja az ügyet, hozzájuk ugyanis még nem érkezett meg.

A közmeghallgatáson történt botránnyal korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: A CATL németországi gyára – Fotó: Martin Schutt / picture alliance via Getty Images

#Belföld#catl#megütötte#közmeghallgatás#debrecen#akkumulátorgyár

Címlapról ajánljuk