Belföld

A NAV vizsgálhatja, hogy miből fizették a „háborúpártiak” kampányt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 26. 7:42

A Kövess minket 2022 Kft. első két évében 300 milliós veszteséget termelt, így rejtély miből telt a több százmilliós kampányra.

A „Honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges Kövess minket 2022 Kft.-nek az ellenzéki politikusokat lejárató kampányra?” című kérdését feljelentésként értékeltem, azt a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságához továbbítottam – vette észre a Népszava Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselőnek küldött válaszát

Azt még nem tudni, hogy a NAV már elrendelte-e a nyomozást. 

A reklámköltéseket monitorozó Kantar Media adatai szerint 1,066 milliárd forintot költött az ellenzéki politikusokat háborúpártinak beállító plakátkampányra a CÖF-CÖKA szervezet cége, a Kövess minket 2022 Kft. Ugyan a tényleges költség úgynevezett listaára kedvezményeket, jutalékokat levonva valamivel kevesebb lehetett, de így is legalább több száz millió forintba kerülhetett.

A 2021-ben alapított Kövess minket 2022 Kft. ugyanakkor az első évében 121 millió forintos veszteséget termelt, tavaly pedig 177 millió mínusz volt az adózott eredmény. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#polt péter#nav#vadai ágnes#plakát#cöf#cöka

Címlapról ajánljuk