Belföld

„A garázsomban engedtük össze őket” – megszólalt a kutyaviadalt tartó testépítő

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 6:34

A Nagyorosziban élő testépítő elismerte, hogy hibázott.

Mint arról beszámoltunk, az otthonában tartott illegális kutyaviadalokat egy 43 éves, nagyoroszi férfi. Az állatokat arra képezte ki, hogy harcoljanak. Amikor nem küzdöttek, vastag láncon, ketrecben tartotta őket. 

A rendőrség kedd délelőtt négy kutyát és a kiképzésükhöz szükséges eszközöket foglalt le a házban. Úgy tudjuk, személyes bosszú miatt jelenthette fel valaki a kutyaviadal szervezőjét. 

A Blikk megtalálta Nagyorosziban az állatviadal szervezésével és állatkínzással gyanúsított T. Gábort. A testépítő a lapnak elismerte, hogy hibázott és azt ígérte többé nem fordul elő ilyesmi.

Egy kölyök pitbullt adtam el az egyik ismerősömnek, ő meg áthozott egy szukát, hogy próbáljuk ki, »mire megy« az én kutyámmal. A garázsomban engedtük össze őket, de ez csak egyszeri alkalom volt két éve, és nem is ment élesben. Három perc volt az egész. Csupán kisebb sérüléseket szenvedtek, és fogadást sem kötöttünk rájuk 

– mondta a lapnak a gyanúsított.

„Hat éve tartok pitbullokat, de csak egyszer adtam el belőlük az első fedeztetésnél. Jártam velük legális versenyekre is, főleg külföldre, ahol súlyokat kellett húzniuk, de kutyaviadalon sosem vettem részt. A felvételen szereplő eb már elpusztult, miután elszabadult egyszer az udvarban, a társa meggyilkolta” – magyarázta a 43 éves, hegesztőként dolgozó férfi.

„A videóval kapcsolatban nekünk is azt mondta, hogy „csak” edzés volt, de harcoltatás sem áll tőle távol. Azzal állt elő, hogy a kutyái milliókat érnek, és azt is elismerte, hogy – főleg külföldön – viadalokon is részt vett már. Ugyan az országban már számos viadalos állatkínzót sikerült a segítségünkkel elkapni, de a jelenség sajnos még mindig nem szűnt meg teljesen. A most elkapott férfi is elismerte, hogy már sokkal jobban odafigyelnek a lebukásra” – mondta a Blikknek Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány vezetője.


Nyitókép (illusztráció): Pixabay

#Belföld#kutyaviadal#testépítő#kutya#erőszak#állatkínzás#nagyoroszi

Címlapról ajánljuk