Belföld

Pert vesztett első fokon az ATV Hadházy Ákossal szemben

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 7:45

Az ATV bocsánatkérést és egymillió forintot várt a független országgyűlési képviselőtől.

A Média1 információ szerint az ATV első fokon pert veszített Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel szemben. A politikus ellen azért indított pert a csatorna, mert Hadházy egy tavalyi videójában azt mondta, hogy „az ATV, a Spirit FM vagy a Hetek azért nem foglalkozik Mészáros Lőrinc gazdagodásával vagy az Orbán család hatvanpusztai birtokával, mert a tulajdonos Mészáros közelében lakik, »gyakorlatilag a szomszédja«”. Az ATV e kijelentés miatt egymillió forintot és egy bocsánatkérést várt a képviselőtől.

A portál szerint a csatorna eljuttatott a hatóságoknak több olyan anyagot is, amelyben Mészáros Lőrinccel foglalkoznak, továbbá hozzáteszik, hogy Németh Sándor (az ATV tulajdonosa) nem is lehet Mészáros Lőrinc szomszédja, mivel az említett videóban mutogatott ingatlan nem a közvetlen tulajdona.

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint Hadházy Ákos csak véleményt és értékítéletet mondott el az ATV-ről és Németh Sándorról. Továbbá azt is megállapították, hogy a szomszédsághoz nem szükséges közvetlen telekszomszédság. Közölték, hogy Hadházy nem azt állította, hogy a villa Németh Sándoré, hanem azt, hogy Németh Sándor családjáé. Ez azért fontos, mert ez az igazság, valóban Németh családjáé az említett ingatlan, ezt pedig okiratok, földhivatali dokumentumok is bizonyítják a lap szerint. 

Végül az ATV működőséről lett kijelentéseit is megvizsgálták és arra jutottak, hogy a csatorna működésével kapcsolatos kijelentései következtetések voltak, ebben az esetben pedig nem vizsgálandó, hogy ezek valós következtetések-e.

Az ATV közölte: nem értenek egyet és fellebbezni fognak. Hozzátették, hogy a bíróság csak épp azt nem mondta ki, hogy Hadházy Ákos igazat mondott, hanem azt mondta ki, hogy véleményt hangoztatott.

Nyitókép: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Soós Lajos

#Belföld#hadházy ákos#atv#média#per#becsületsértés

Címlapról ajánljuk