Belföld

A magyarok csaknem harmada szerint semmi közünk nincs ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc mire költi a vagyonát

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 18. 7:52

Egy felmérésben Mészáros Lőrinc, kormányközeli luxusjachtozásáról is megkérdezték az embereket.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából készített felmérést, amelyben megállapították, hogy a megkérdezetteknek csak a 10 százaléka tartja Mészáros Lőrincet olyan sikeres üzletembernek, aki „nagyrészt saját tehetségének, szorgalmának köszönheti a vagyonát”.

  • 23 százalék szerint az egykori felcsúti polgármester politikai hátszéllel gazdagodott meg, ám sokak szerint ez azért nem rossz dolog, mert „szükség van a nemzeti nagytőkére”. 10 százalék szerint dühítő Mészáros meggazdagodása, de szükség van rá az előbb említett indok miatt.
  • 44 százalék úgy véli, hogy Mészáros a „Fidesz-kormány lopásainak tehetségtelen haszonélvezője pozitív gazdasági, politikai szerep nélkül, egy stróman”.

A jachtozás kapcsán is megkérdezték az embereket, 64 százalék hallotta a hírt, miszerint a luxusjacht Mészáros érdekeltségébe tartozik és igaznak is tartotta a híreket, 7 százalék azonban hallotta a híreket, de nem hitte el azokat.

  • E kapcsán a magyarok 30 százaléka gondolja úgy, hogy „nincs közünk ahhoz, hogy mit csinál a vagyonával Mészáros Lőrinc”.
  • 60 százalék viszont úgy gondolja, hogy mivel Mészáros közpénzből gazdagodott meg, így jogos az, hogy érdekli az embereket, mire költi a pénzét a milliárdos.
  • 52 százalék jellemzőnek tartja a kormányközeli elitre a luxust, a rongyrázást
  • 24 százalék szerint ez csak „inkább jellemző”.

A luxusjacht és Mészáros Lőrinc tisztázatlan kapcsolatáról az RTL Híradója is készített riportot:

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#mészáros lőrinc#Publicus Intézet#felmérés#vagyon#közpénz#költés

Címlapról ajánljuk