Belföld

Márki-Zay Péter szerint Vona Gábort „a Fidesz vette elő a kalapból”

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 16. 15:57

Zászlót bontott a politikus pártja, amire az LMP élesen reagált.

Bejegyezték Márki-Zay Péter pártját, ami zászlót is bontott, sőt már meg is tartotta első kongresszusát, írja a 444. A Mindenki Magyarországa Néppárt eseményének másfeledik órájában lépett színre Márki-Zay, aki így kezdte mondandóját: „Egy pártnak a születése történelmi esemény... végre bejegyezték a Mindenki Magyarországa Néppártot”.

Ezután ötven perces beszédet tartott, amiben szokásos témáit vette elő:

  • A Hódmezővásárhelyen őt érő politikai támadások.
  • Lázár János.
  • Hogyan számolt el a kampánypénzekkel.
  • Miért nem lehet választásokon legyőzni az Orbán-rendszert.
  • „Ha rá fognak jönni az emberek arra, hogy mennyit hazudtak nekik arról, hogy kik telepítik be valójában a migránsokat, a mérgező gyárakat, a mérgező hulladékokat, ha az emberek rájönnek minderre, mint ahogy rájöttek arra, hogy kik valójában a brüsszeli meleglobbi képviselői, akkor ezek az emberek, a saját választóik fogják vasvillával elkergetni Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát”.
  • Biztosan van annyi csalódott szavazó, akit ha sikerül összegyűjteniük, „akár két mandátum is elérhető a jövő nyári európai parlamenti választáson”.
  • A cél az, hogy „közös teret, közös gondolkodásra fórumot biztosítson mindazok számára, akiket a hazánkban zajló folyamatok aggodalommal töltenek el.”

Arról is beszélt, hogy a „rendkívül tehetséges” Vona Gábort a Fidesz vette elő a kalapból, valamint hogy a választók „ne dőljenek be az álellenzéknek”. A zászlóbontásra a többi párt közül kizárólag az LMP reagált, akik azt írták: „Márki-Zay Péter két álláspontot hangoztatott az elmúlt egy évben: egyrészt azt, hogy a pártok rosszak és csak elijesztik a választókat. Másrészt azt, hogy a Fideszt nincs esély semmilyen választáson legyőzni. Nekünk ebből nem következik logikusan a pártalapítás, de valójában mi elég régóta reménytelenül keressük a logikát Márki-Zay Péter szavaiban”.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#márki-zay péter#párt#kongresszus#lázár jános#vona gábor#NER#orbán viktor

Címlapról ajánljuk