Belföld

A Dunába zuhant a Margit hídról egy nő, állítólag megijedt egy rollerestől

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 17:32

A derékig érő vízben találtak egy nőre, aki a Margit hídról zuhanhatott a Dunába. Állítása szerint megijedt egy rollerestől és átesett a korláton.

A vízirendészek mentettek ki a Dunából egy nőt, aki a Margit hídról zuhant a vízbe – derült ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság beszámolójából. A 26 éves nőre éjfél körül bukkantak a pillértől mindössze fél méterre. A rendőrség szerint az erős sodrás miatt esélye sem volt, hogy egyedül a partra jusson.

- Amikor odaértünk a hídhoz, kb. derékig érő vízben találtuk meg a nőt, aki segítségért kiáltott. Szerencséje volt, mert a hídpillérnél bár derékig érő vízben, de biztos talajon tudott állni a kövezésen, azonban pár méterre már elsüllyedt volna a mély vízben. Kollégámmal sikerült parthoz érni a hajóval a kövezés szélén, majd a sérült nőt beemeltük – mondta az intézkedésről Szilágyi Szilárd r. főtörzsőrmester.


A rendőrök az átfázott nőt melegítő fóliába és plédbe takarták, majd mentőt hívtak hozzá.

A nő elmondta a rendőröknek, hogy a híd korlátján áthajolt nézelődni, majd amikor mögötte elhaladt egy rolleres, ő megijedt, átbillent, és lezuhant a vízbe. A zuhanás után a hídpillérnél már lábra tudott állni, azonban a vízből nem tudott kijutni. A nő az esés következtében az arcán és a karjain sérült meg, őt a mentők kórházba vitték.

A vízbeesés körülményeit a rendőrök vizsgálják.

Tavaly a rendőrök egy fiatal külföldi nőt mentettek meg a Margit hídon, aki a Dunába akart ugrani:


Nyitókép: BRFK

#Belföld#duna#margit híd#zuhanás#brfk#rendőrség#roller

Címlapról ajánljuk